Antena 3 CNN Actualitate Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Resping orice încercare de influenţare a votului deputaţilor

Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Resping orice încercare de influenţare a votului deputaţilor

Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Resping orice încercare de influenţare a votului deputaţilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Apr 2014   •   20:13

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a transmis, joi, o scrisoare şefului statului, în care îl informează că respinge orice încercare de influenţare a votului deputaţilor în cazul proiectului de lege privind acciza la carburanţi şi îi cere să se menţină limitele mandatului constituţional.
   
"Având în vedere principiul separaţiei puterilor în stat şi faptul că mandatul parlamentarilor nu este unul imperativ, resping orice încercare de influenţare a votului membrilor Camerei Deputaţilor şi vă cer, domnule preşedinte, să vă menţineţi în limitele mandatului constituţional pe care l-aţi primit", arată Zgonea în scrisoarea adresată lui Traian Băsescu.
   
El menţionează că proiectul de lege privind aprobarea OUG 102/2013 îşi va urma cursul legislativ în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
   
"Proiectul îşi va urma cursul legislativ în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Proiectul legislativ se află în prezent în dezbatere la Comisia pentru Buget din Camera Deputaţilor. Fiecare deputat va avea posibilitatea să consulte raportul Comisiei şi în cadrul dezbaterii din plen să îşi exercite dreptul de vot în cunoştinţă de cauză", arată Zgonea în scrisoarea transmisă lui Băsescu.
   
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, atât preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cât şi tuturor deputaţilor, scrisori deschise în care le cere să respingă Ordonanţa care introduce acciza suplimentară pe combustibil.
   
Traian Băsescu le cere parlamentarilor să respingă cât mai repede cu putinţă prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenţi din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 102/2013.
   

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close