Antena 3 CNN Actualitate Zi crucială. Guvernanții decid cum și când va începe școala. Când vor fi informați părinții

Zi crucială. Guvernanții decid cum și când va începe școala. Când vor fi informați părinții

Zi crucială cu o săptămână înainte de începerea anului școlar. Autoritățile decid astăzi cum va începe școala, însă părinții vor fi informați abia peste trei zile. Atunci va fi făcută publică și lista școlilor unde cursurile încep fizic și unde online. Institutul Național de Sănătate Publică va anunța tot astăzi și situația epidemiologică din fiecare județ.

Zi crucială. Guvernanții decid cum și când va începe școala. Când vor fi informați părinții
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    07 Sep 2020   •   09:00

Unitățile de învățământ vor avea numai trei zile la dispoziție pentru a decide scenariul după care urmează să funcționeze. Fie cel verde, cu toți elevii în bănci, fie galben, un mix între orele la clasă și cele online, sau roșu, exclusiv online. 

În spațiul public s-a vehiculat și varianta ca școlile să înceapă de la 1 octombrie, însă premierul și ministrul Educației au dat asigurări că școala va începe la 14 septembrie. 

Începe sau nu școala pe 14 septembrie? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră

Școala începe pe 14 septembrie, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, duminică seară, la Antena 3.

Școala începe pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma”, a spus ministrul Educației, duminică seară, la Antena 3.

Noi mâine așteptăm de la direcțiile de Sănătate Publică rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte. Deci mâine vor fi comunicate inspectoratelor școlare aceste date și urmează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul pe care îl pune în raport cu situația epidemiologică.

Până la momentul acesta, pot să vă spun că inspectorii școlari generali au spus că sunt optimiști că în 80% din unitățile de învățământ să începem școala fizic. Dar acest lucru este posibil numai dacă situația epidemiologică ne permite.

Prin urmare, mâine aflăm exact care este situația epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”.

Tablete, măști, dezinfectanți? Monica Anisie răspunde

Până la acest moment, din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educației, în aproximativ 80% din unitățile de învățământ există tot ce ne trebuie pentru a începe școala în bune condiții.

Este un proces continuu și în această perioadă autoritățile publice locale trebuie să facă tot ce este posibil în așa fel încât pe data de 14 septembrie să începem cursurile în unitățile de învățământ”.

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close