Antena 3 CNN Actualitate Câte zile libere legale mai au românii până la finalul anului. Cel puțin două weekenduri prelungite până la Revelion

Câte zile libere legale mai au românii până la finalul anului. Cel puțin două weekenduri prelungite până la Revelion

Deși mai sunt doar puțin peste două luni până la sfârșitul anului, românii se mai pot bucura de câteva zile libere legale până atunci.

Câte zile libere legale mai au românii până la finalul anului. Cel puțin două weekenduri prelungite până la Revelion
Sursa foto: Basti93 / Pixabay
de Laura Dinu    |    18 Oct 2023   •   16:01

Luna următoare, ziua de 30 noiembrie, când românii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, este considerata zi liberă legală.

La fel și 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Din fericire, 1 decembrie cade într-o zi de vineri, așa că românii se vor putea bucura de un weekend prelungit. 

Iar de sărbători, veștile sunt la fel de bune.

Anul acesta, Crăciunul nu cade în weekend, ci într-o zi de luni. Având în vedere că, în România, sunt considerate zile libere legale prima și a doua și de Crăciun, românii se vor bucura de timp în familie și luni și marți, adică pe 25 și 26 decembrie. Cu alte cuvinte, vor avea din nou un weekend prelungit.

Citeşte şi: Zile libere legale 2024. Vor fi mai multe ca anul acesta | Topul lunilor cu cele mai multe zile libere

Anul trecut, atât Crăciunul cât și Revelionul au căzut într-o zi de duminică, astfel încât românii nu au beneficiat de atât de multe zile libere.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

×
Subiecte în articol: zile libere
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close