Zilele libere din mai, recuperate sâmbăta sau prin prelungirea timpului de lucru, în aprilie

de A.M.P    |    11 Mar 2013   •   23:15
Zilele libere din mai, recuperate sâmbăta sau prin prelungirea timpului de lucru, în aprilie Foto: lawyerpdf.blogspot.com

Zilele libere din 2 şi 3 mai, acordate de Guvern în acest an pentru ca ziua de 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, vor fi recuperate sâmbăta, pe 13 aprilie şi 20 aprilie, sau prin prelungirea timpului de lucru, până la 30 aprilie 2013, conform hotărârii de guvern, informează Mediafax.
   
"Pentru zilele stabilite ca libere, instituţiile publicce îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 13 aprilie 2013, respectiv 20 aprilie 2013, sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la 30 aprilie 2013, potrivit planificărilor stabilite. Prestarea muncii nu conferă acordarea de timp liber corespunzător", este decizia Guvernului.
   
Zilele de 2 şi 3 mai nu vor fi însă libere şi pentru magistraţi şi alte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu cu termen în acele zile şi nici "participanţilor" în aceste procese, se arată în actul normativ.
   
De zile libere nu vor beneficia nici angajaţii Trezoreriei.
   
Săptămâna trecută, Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere pentru salariaţii din sectorul public.
   
Prevederea este valabilă şi pentru angajaţii din sectorul privat, în măsura în care patronatele stabilesc astfel.


   

Parteneri
x close