Antena 3 CNN Actualitate Ziua Brexit-ului. Cum văd românii din Marea Britanie ruperea de Uniunea Europeană

Ziua Brexit-ului. Cum văd românii din Marea Britanie ruperea de Uniunea Europeană

De cum păşeşti pe uriaşul şantier din Wembley, auzi limba română. Sute de muncitori din ţara noastră lucrează aici. Fiecare îşi construieşte un viitor şi împreună construiesc - la propriu - viitorul Londrei. Un ansamblu cu mii de apartamente şi birouri, ridicat la doi paşi de faimosul stadion. 

Ziua Brexit-ului. Cum văd românii din Marea Britanie ruperea de Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: Pixabay
31 Ian 2020   •   11:25

Românii din Marea Britanie au stat de vorbă cu jurnaliștii de la Observator și le-au spus ce cred ei despre ruperea de Uniunea Europeană.

E ora prânzului şi toţi românii îşi dau întâlnire în cantină. Unde se simt arome româneşti: "Majoritatea fetelor sunt românce. Sunt românce? Doriţi o cafea cumva? Ce aţi gătit astăzi? Mâncare şi englezească şi românească şi turcească, de toate felurile! Sarmale când faceţi? Sarmale? Face doamna acasă. O tochitură ceva?".

Aşa simt România mai aproape. Pentru că prosperitatea cumpărată cu preţul dorului de casă nu-i o alegere uşoară. 

Fost colonel în Armata Română, Doru lucrează de peste două decenii în construcţii, în Regat, unde a ajuns la un salariu de aproape 3.000 de lire pe lună.

 „Îmi este dor de casă, pentru că 20 de ani am fost singur aici. Familia a fost în România, mi-a fost greu. Soţia lucrează în România. Marea Britanie mi-a adus, din punct de vedere financiar, multe bucurii. Mai am doi ani şi mă retrag. Am un băieţel pe care l-am lăsat micuţ, acum are 28 de ani, a absolvit Academia de Poliţie în Bucureşti şi este ofiţer la Inspectoratul Judeţean de Poliţie la Bacău. De aici de unde sunt, l-am făcut om. Un patriot. Un ofiţer. Iniţial am venit pentru doi ani şi uitaţi că s-au făcut 20”, a povestit el pentru Observator.

Drumurile Europei şi ale Marii Britanii se despart, însă românii de aici nu cred că-şi vor găsi curând drumul înapoi spre România. 

Citește continuarea pe Observator.tv.

×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close