Antena 3 Actualitate Ziua internațională a copilului. Mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române de Ziua internațională a copilului

Ziua internațională a copilului. Mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române de Ziua internațională a copilului

de S.T.    |    30 Mai 2017   •   15:10
Ziua internațională a copilului. Mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române de Ziua internațională a copilului Foto: Agerpres

Ziua internațională a copilului. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat marţi un mesaj de felicitare şi îndemnuri de încurajare pentru familiile creştine, cu ocazia acestui moment, Ziua internațională a copilului, în care aminteşte susţinerea pe care BOR o acordă familiei tradiţionale şi îşi manifestă îngrijorarea pentru separarea copiilor de propriii părinţi în unele ţări occidentale. Ziua internațională a copilului.

Ziua internațională a copilului. Ce susține Patriarhul

Ziua internațională a copilului. „Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului (1 iunie) şi a Duminicii Părinţilor şi a Copiilor (4 iunie 2017), adresăm felicitări şi îndemnuri de încurajare şi de susţinere pentru toate familiile creştine, dar mai ales pentru familiile care au mulţi copii. Totodată, ne rugăm Preasfintei Treimi să binecuvânteze pe toţi părinţii şi pe toţi copiii, să le dăruiască sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, întru mulţi şi fericiţi ani!”, afirmă patriarhul.

Ziua internațională a copilului. În mesaj se accentuează că „Biserica Ortodoxă Română, împreună cu alte culte din România, promovează şi apără familia formată din bărbat şi femeie, deoarece aceasta este izvor de viaţă al societăţii umane”, familia naturală şi tradiţională având „vocaţia sfântă de a fi conlucrare vie a omului cu Dumnezeu-Creatorul, pentru a dărui viaţă în timpul existenţei pământeşti şi a dobândi viaţa veşnică”.

Ziua internațională a copilului. Patriarhul subliniază că „înaintaşii noştri ne-au lăsat moştenire valorile familiei creştine, precum şi datoria de a le cultiva spre binele societăţii în care trăim”.

Ziua internațională a copilului. Semnificație și istoric

Ziua internațională a copilului. . Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua internațională a copilului. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Ziua internațională a copilului.  Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.

Ziua internațională a copilului. Cum a devenit 1 iunie sărbătoare legală nelucrătoare

Ziua internațională a copilului. Deputaţii au adoptat în luna octombrie a anului trecut cu 237 de voturi „pentru” modificarea articolului 139 din Codul muncii, în sensul instituirii ca zi liberă, nelucrătoare, a zilei de 1 iunie, sărbătorită ca Ziua Copilului.

Ziua internațională a copilului. La dezbaterea proiectului de lege mai mulţi copii au fost prezenţi la Palatul Parlamentului, cerându-le aleşilor să susţină proiectul de lege.

Ziua internațională a copilului. Propunerea legislativă a fost susţinută de campania derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tily Niculae, parlamentari, specialişti psihologi, asociaţii de părinţi, urmârind să îmbunătăţească relaţia dintre copiii şi părinţii din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Ziua internațională a copilului. Klaus Iohannis a promulgat, pe 17 noiembrie, legea de modificare a Codului Muncii, prin care ziua de 1 iunie - Ziua Copilului, devine zi nelucrătoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close