Antena 3 CNN Actualitate Ziua Marinei, cu totul diferită în acest an. Cum vor putea lua parte spectatorii la paradă

Ziua Marinei, cu totul diferită în acest an. Cum vor putea lua parte spectatorii la paradă

Restricţiile impuse de pandemia de coronavirus schimbă modul în care va fi marcată Ziua Marinei. Astăzi nu se vor mai organiza jocuri marinăreşti, nu vor mai fi concerte şi nici nu vor mai fi mii de spectatori pe faleze. Doar defilarea navelor se va face la fel ca în anii trecuţi.

Ziua Marinei, cu totul diferită în acest an. Cum vor putea lua parte spectatorii la paradă
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    15 Aug 2020   •   09:00

Pandemia de coronavirus a făcut imposibilă păstrarea tradiţiiei de Ziua Marinei. Atmosfera va fi departe de cea din anii trecuţi, când valuri de români au ocupat ţărmul mării Negre. Acum, ceremoniile vor arăta cu totul diferit.

Parada navelor militare şi civile va fi singurul moment pe care turiştii şi localnicii îl vor putea urmări în voie anul acesta, de Ziua Marinei. De pe orice plajă vor putea face acest lucru, asta pentru că navele vor porni de la Mangalia şi vor avea ca destinaţie finală portul Midia de la Năvodari. 

Înainte ca virusul SARS-CoV 2 să lovească România, ziua de 15 august era sărbătorită prin tot felul de demonstraţii şi concerte.

Virusul nu face abstracţie nici de momentul în care trupele militare se adună în formaţie pentru primirea lui Klaus Iohannis. Toţi militarii şi inclusiv preşedintele vor trebui să poarte masca de protecţie, asemenea spectatorilor. 

Ziua Marinei, cu totul diferită în acest an

Manifestaţiile de Ziua Marinei vor putea fi urmărite la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Ziua Marinei Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close