Antena 3 CNN Actualitate Ziua Mondială a Alimentaţiei. Soluţii pentru combaterea foametei şi sărăciei

Ziua Mondială a Alimentaţiei. Soluţii pentru combaterea foametei şi sărăciei

Aproape 800 de milioane de oameni din întreaga lume nu au suficientă hrană pentru a susţine un stil de viaţă sănătos. Mai mult, trei milioane de copii mor anual pentru că nu au acces la suficiente alimente nutritive.

Ziua Mondială a Alimentaţiei. Soluţii pentru combaterea foametei şi sărăciei
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2022   •   10:15

De peste 43 de ani, pe 16 octombrie este celebrată Ziua Mondială a Alimentaţiei.

Peste 150 de ţări din întreaga lume îşi unesc forţele pentru a sensibiliza populaţia cu privire la problemele legate de foamete şi sărăcie.

Programul Inovaliment este angajamentul Senatului Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în efortul de susţinere a cercetării ştiinţifice în vederea transformării sistemului alimentar într-unul durabil şi sustenabil.

16 octombrie - Ziua mondială a alimentaţiei

În ultimii 3 ani Senatul Ştiințific a organizat prin acest program numeroase conferințe și workshop-uri cu specialiști din România și din afara țării. Aceștia au dezbătut cele mai noi tendințe în domeniul alimentar, precum dietele viitorului, proteinele alternative din insecte și carne de laborator, valorificarea rezidurilor alimentare. 

Un alt aspect semnalat de specialiștii români în ceea ce privește transformarea sistemului agroalimentar la nivel global o reprezintă implicațiile asupra forței de muncă. Este un sector care poate oferi mai multe locuri de muncă la un nivel de pregătire superioară. 

Înscrierile pentru Inovaliment 2022 au loc până pe 10 noiembrie 

În mai puțin de o lună specialiștii se vor întâlni din nou la cea de-a treia ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații în domeniul alimentar Inovaliment. Aceștia trebuie să vină cu soluții viabile pentru rezolvarea problemelor legate de alimentația modernă.

Înscrierile se încheie pe 10 noiembrie.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close