Antena 3 CNN Actualitate Ziua mondială a Educaţiei, sărbătorită prin proteste: Profesorii l-au huiduit pe ministrul Muncii (VIDEO)

Ziua mondială a Educaţiei, sărbătorită prin proteste: Profesorii l-au huiduit pe ministrul Muncii (VIDEO)

Ziua mondială a Educaţiei, sărbătorită prin proteste: Profesorii l-au huiduit pe ministrul Muncii (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Oct 2010   •   08:50

Mii de cadre didactice au protestat, marţi, în Capitală, de Ziua mondială a Educaţiei. Profesorii afiliaţi la FSLI s-au adunat în Piaţa Victoriei, în timp ce sindicaliştii de la Spiru Haret şi de la Federaţia Educaţiei Naţionale şi-aui strigat nemulţumirile în faţa Palatului Cotroceni. Ministrul Muncii i-a chemat pe liderii sindicali la discuţii, însă acestea nu au avut un rezultat concret. În plus, Ioan Botiş a fost huiduit de manifestanţii care îl aşteptau în faţa Ministerului Muncii.

Sute de sindicalişti din toată ţara au plecat încă din timpul nopţii spre Bucureşti. Dascălii au venit la proteste cu o serie de revendicări şi vor ca Guvernul să renunţe la concedieri, la comasarea şcolilor şi, bineînţeles, la reducerile salariale.

O delegaţie a sindicaliştilor FSLI a discutat, marţi, cu ministrul Botiş, căruia i-au fost prezentate revendicările legate de Legea salarizării, de dialogul social şi de protecţia socială a membrilor de sindicat. În momentul în care a ajuns la sediul Ministerului, Ioan Botiş a fost huiduit de dascălii care protestau acolo.

La finalul întâlnirii, liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat că miercuri va avea loc o nouă întâlnire cu ministrul Ioan Botiş.

O altă delegaţie a mersi apoi la discuţii cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, unde au ridicat problemele legate de sistemul de Învăţământ din România. Profesorii sunt supăraţi şi din cauza politizării excesive a învăţământului. Ministrul Daniel Funeriu a respins, însă, acuzaţiile dascălilor.

La finalul discuţiilor cu ministrul Educaţiei, liderul sindical Liviu Pop a declarat că acesta a notat problemele ridicate, însă nu a oferit un răspuns concret. Liviu Pop a precizat că sindicaliştii cer în continuare demisia Guvernului şi că vor continua protestele.

Mitingul profesorilor din faţa Palatului Victoria a fost programat să dureze o oră şi jumătate. Protestatarii au plecat apoi într-un marş spre Ministerul Muncii şi cel al Învăţământului, unde au continuat protestele.

Un alt miting a avut loc la Palatul Cotroceni, sindicaliştii anunţând anterior că nu vor scanda împotriva preşedintelui Traian Băsescu, din respect pentru tragedia prin care trece familia acestuia.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: protest miting profesori Piata Victoriei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close