Antena 3 CNN Actualitate Ziua mondială a sănătăţii la Bucureşti: Problema elevilor, traficul de droguri din apropierea şcolilor

Ziua mondială a sănătăţii la Bucureşti: Problema elevilor, traficul de droguri din apropierea şcolilor

Ziua mondială a sănătăţii la Bucureşti: Problema elevilor, traficul de droguri din apropierea şcolilor
Sursa foto: Trafic de droguri
07 Apr 2009   •   17:57

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a organizat marţi, la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr din Bucureşti", o conferinţă de presă, pentru a marca ziua de 7 aprilie, care este considerată Ziua Mondială a Sănătăţii, cu o campanie antidrog, iniţiată de Poliţia Capitalei la începutul lunii martie 2009.

După cum arată statisticile Poliţiei Capitalei, anul trecut, infracţiunile de trafic şi consum ilicit de droguri a crescut cu 27% faţă de anul 2007. Creşterile însemnate s-au înregistrat în lunile martie, iunie şi decembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2007.

In 2009, sociologii Poliţiei Capitalei au realizat un studiu, din care rezultă principalele patru probleme care afectează siguranţa elevilor din Bucureşti. 81% dintre directorii unităţilor de învăţământ consideră că principala problemă este violenţa între elevi, 69% găsesc prezenţa găştilor de cartier ca principală greutate, 48% cred că una dintre probleme o reprezintă agresarea elevilor de către persoane străine, din afara şcolii, iar 39% sunt de părere că folosirea drogurilor este de fapt chestiunea care afectează elevii unei şcoli.

Astfel, din studiile realizate de Poliţia Capitalei, situaţia în unităţile de învăţământ din punctul de vedere al consumului de droguri este stabilă, pentru că nu s-au înregistrat decât evenimente rare, dar că traficul de droguri ar fi de fapt problema importantă, pentru că se manifestă în apropierea şcolilor şi nu în interiorul acestora.

La începutul lunii martie, Serviciul Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Capitalei a iniţiat în toate şcolile din cele şase sectoare ale Capitalei o campanie împotriva drogurilor. Acţiunea "Drogurile strică tot !" va dura până în luna august a acestui an şi cuprinde două etape : prima, care cuprinde informarea potenţialilor consumatori cu privire la riscurile consumului de droguri şi cea de-a doua, care se va adresa grupului de support al tânărului, respectiv familia, cadrele didactice şi anturajul.

Campania a cules până acum roadele din 76 de activităţi educative din şcolile bucureştene, la care au participat 2822 de elevi şi 220 de cadre didactice.

Ziua mondială a sănătăţii a fost sărbătorită marţi la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" cu mesaje anti-drog şi cu mere, care au fost împărţite simbolic elevilor liceului din sectorul 5, ca fruct al cunoaşterii şi al sănătăţii. De asemenea, elevii au urmărit un film cu caracter preventiv şi cu o durată de 15 minute, intitulat sugestiv "Tentaţiile adolescenţei", realizat de elevii Colegiului Naţional "Gheorghe Sincai" din Bucureşti.

Urmăriţi mai jos spot-ul video al campaniei "Drogurile strică tot !"



Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: droguri Campanie elevi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close