Antena 3 CNN Actualitate Ziua Naţională a României, sărbătorită pe cinci continente

Ziua Naţională a României, sărbătorită pe cinci continente

Ziua Naţională a României, sărbătorită pe cinci continente
29 Noi 2008   •   12:27

Cum luni este Ziua Naţională a României, pregătirile sunt toi, atât in ţară cât şi in străinătate. De la Washington la Madrid, din Malaezia în Uzbekistan, peste tot reprezentanţele consulare au organizat spectacole. Pentru că 2008 este un an jubiliar pentru Sărbătoarea Unirii, ziua de 1 Decembrie este celebrată în aproape 100 de ţări de pe cele cinci continente ale lumii.
Atenţia cea mai mare a fost acordată statelor în care se află comunităţi importante de români. În Statele Unite, românii stabiliţi în New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco şi Washington pot merge la concerte de colinde, muzică religioasă şi muzică folk. Nu vor lipsi artişti renumiţi printre care Ducu Bertzi sau Nicu Alifantis.
În Spania, 1 Decembrie este celebrat la Madrid, Barcelona, Sevilla şi Castellon. Atât românii stabiliţi aici, cât şi spaniolii sunt aşteptaţi la concerte, spectacole de teatru sau expoziţii de artă.
Ziua Naţională este sărbătorită chiar şi în Orientul îndepărtat, unde nu există comunităţi româneşti. Malaezia, Vietnam sau Uzbekistan sunt doar câteva din ţările fără români care găzduiesc de 1 Decembrie concerte simfonice, recitaluri cu colinde şi diverse expoziţii.
Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, bugetul alocat de Ministerul Afacerilor Externe pentru aceste manifestări s-a cifrat la circa 2,8 milioane lei.
Antena 3

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close