Antena 3 CNN Actualitate Ziua Națională a României, ziua excelenței!

Ziua Națională a României, ziua excelenței!

Ziua Națională a României, ziua excelenței!
30 Noi 2016   •   15:29

Ziua Națională a României este prilej de bucurie, mândrie și mai ales, de recunoaștere a valorilor. De peste 25 de ani, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține și promovează valorile autentice românești și performanța la cel mai înalt nivel. Prin intermediul Clubului de Excelență și al Senatului Științific, tinerii inventatori, cei cu idei revoluționare, își găsesc locul în elita mondială.

Ionuț Budișteanu, bursier al fundației, este unul dintre tinerii români care a uimit lumea cu invențiile sale. Azi împlinește 23 de ani și are deja un portofoliu impesionant de invenții. Ionuţ a devenit faimos în 2013 când a câştigat locul I şi un premiu de 75.000 de dolari la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cea mai mare competiţie de ştiinţă şi inginerie din lume dedicată elevilor de liceu, pentru inventarea unui autovehicul care se conduce singur. Din anul 2010, Ionuț este membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Valentin Căpătan este alt tânăr care inovează domeniul auto. Este câștigătorul concursului “Propulsăm viitorul, o bursă în valoare de 10.000 lei, în care s-a înscris cu proiectul “Stand Experimental – Sistem de fânare fără fricțiune cu ajutorul magneților de neodim”. Acest sistem reprezintă cea mai bună variantă de frânare pentru autovehiculele viitorului, magneții neodim fiind de 10 ori mai puternici decât cei tradiționali, din ferită.

Răzvan Mărcuș a inventat husa care încarcă telefonul mobil cu energie regenerabilă, fără să mai fie nevoie de curent electric de la o priză. Denumită ArKase, invenția tânărului inginer din județul Hunedoara a fost medaliată cu aur la ediția din acest an a Salonului internațional de inventică EuroInvent Iași, și cu premiul de excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în valoare de 10.000 lei.

Susținem excelența! Antrenăm inteligența!

www.fundatiadanvoiculescu.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close