Antena 3 CNN Actualitate ZIUA NAȚIONALĂ. Google celebrează ZIUA NAȚIONALĂ cu un Doodle special

ZIUA NAȚIONALĂ. Google celebrează ZIUA NAȚIONALĂ cu un Doodle special

ZIUA NAȚIONALĂ. Google celebrează ZIUA NAȚIONALĂ cu un Doodle special
01 Dec 2017   •   10:09

ZIUA NAȚIONALĂ. Spectacole de poezie şi muzică, expoziţii documentare şi târguri de produse tradiţionale sunt propunerile pentru sărbătorirea în Bucureşti a Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională. Google celebrează ZIUA NAȚIONALĂ cu un Google Doodle special.ZIUA NAȚIONALĂ.

ZIUA NAȚIONALĂ.Târgul de Sfântul Nicolae, care reuneşte 130 de meşteri care vin din toate zonele ţării, se va desfăşura, în perioada 1 - 3 decembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR). La târg vor fi prezenţi olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori.

ZIUA NAȚIONALĂ. Între 1 şi 3 decembrie, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează un târg de cadouri dedicat sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae. Târgul reuneşte meşteri populari din toată ţara şi are scopul de a oferi vizitatorilor prilejul de a cumpăra un cadou tradiţional cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă. De asemenea, având în vedere că nu toţi copiii au posibilitatea de a se bucura de sărbători, vizitatorii (şi nu numai) vor putea să doneze diverse obiecte - hăinuţe, jucării, rechizite, cărţi - pentru copiii din satul Poiana Negustorului, un sat izolat din judeţul Bacău.

ZIUA NAȚIONALĂ. Muzeul Naţional Cotroceni sărbătoreşte pe 1 decembrie Ziua Naţională a României printr-o incursiune în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamaţia către ţară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul naţional - unirea Transilvaniei şi Bucovinei cu România. Vizitatorii vor prilejul de a descoperi istoria ansamblului de la Cotroceni, precum şi poveşti despre personalităţile care sunt legate de acest loc şi contribuţia pe care fiecare a adus-o la modernizarea societăţii româneşti.

ZIUA NAȚIONALĂ. Poezie cu specific, muzică cultă, muzică tradiţională, haine cu motive româneşti, personalităţi de prim rang vor fi prezente pe 1 decembrie, în Complexul Brâncovenesc, la spectacolul cultural-artistic "Albastru de Voroneţ". În cadrul evenimentului vor urca pe scenă Rodica Mandache, Manuela Hărăbor, Marcel Pavel, Rona Hartner, Ozana Barabancea şi Grupul Acapella. Evenimentul va conţine, de asemenea, o prezentare de costume populare, o colecţie a creatoarei Liza Panait, al cărei motiv - "Albastru de Voroneţ" - se regăseşte atât în cultura noastră, cât şi în creaţiile mai multor artişti plastici.

ZIUA NAȚIONALĂ. Primăria Capitalei prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti organizează, începând cu 1 Decembrie, în Piaţa Constituţiei, Târgul de Crăciun, unde muzica, tradiţiile şi meşteşugurile specifice româneşti vor anima centrul oraşului. Evenimentul este deschis zilnic şi reuneşte o zonă gastronomică variată cu produse specific româneşti, un târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale cu peste 100 de căsuţe, spectacole de muzică şi dans din folclorul românesc, concerte, precum şi activităţi interactive pentru întreaga familie: patinoar în aer liber, carusel, ateliere creative şi Casa lui Moş Crăciun.

ZIUA NAȚIONALĂ. Bradul de Crăciun din acest an va fi decorat cu mii de beculeţe colorate şi va avea înălţimea de 30 de metri. Mai mult decât atât, decorul târgului va fi completat şi de povestea Naşterii Domnului, unde vizitatorii sunt aşteptaţi să descopere cadrul cu Ieslea, pruncul Iisus, fecioara Maria, Iosif, îngerul şi cei trei Magi.

ZIUA NAȚIONALĂ. Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Pieţelor, organizează, până pe 24 decembrie, două târguri cu specific de iarnă, în Piaţa Drumul Taberei 1 şi în zona Pieţei Crângaşi, la intersecţia Bd. Constructorilor cu şos. Virtuţii şi Calea Crângaşi. Din aceste locaţii vor putea fi achiziţionate produse cu specific naţional: haine, obiecte lucrate manual, mâncare gătită după reţete tradiţionale, dulciuri şi alte bunătăţi de casă.

ZIUA NAȚIONALĂ. Pe 1 şi 2 decembrie, între orele 17,00 şi 20,00, vizitatorii Târgului de Crăciun de la Crângaşi vor avea parte de spectacole organizate de Centrul Cultural European Sector 6. Cei mici se vor bucura de un carusel, dar şi de alte surprize pregătite special pentru ei.

ZIUA NAȚIONALĂ. De asemenea, parcurile din Sectorul 6 - Drumul Taberei, Crângaşi, Marin Preda, Tudor Vladimirescu, Drumul Taberei nr. 38, ANL Brâncuşi, Păcii şi locul de odihnă de la Piaţa Veteranilor - vor fi iluminate de sărbătoare.

ZIUA NAȚIONALĂ. Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, organizează vineri, 1 decembrie, la Berăria H, cu ocazia Zilei Naţionale a României, începând cu ora 15,00, la un spectacol cu cele mai îndrăgite cântece româneşti interpretate de Gheorghe Turda, Silvana Rîciu, Muzica Reprezentativă a MApN, Ansamblul Ştefan Vodă şi dansuri populare oferite de Ansamblul artistic al Armatei.

×
Subiecte în articol: Google Doodle 1 Decembrie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close