Antena 3 CNN Actualitate ZIUA NAȚIONALĂ. Mesajele politicienilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI

ZIUA NAȚIONALĂ. Mesajele politicienilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI

ZIUA NAȚIONALĂ. Mesajele politicienilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI
01 Dec 2017   •   09:59

ZIUA NAȚIONALĂ. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Zilei Naţionale, exprimându-şi speranţa că anul care vine va fi unul de pace, linişte şi bunăstare. ZIUA NAȚIONALĂ

ZIUA NAȚIONALĂ "Doresc "La mulţi ani României", în primul rând, "La mulţi ani, românilor!" Să dea Dumnezeu să avem un an, care urmează, de pace, de linişte şi de bunăstare! Îmi doresc din tot sufletul. La mulţi ani, de Ziua Naţională!", a precizat el, după ce a participat la ceremonia organizată în Parcul Carol I, cu ocazia Zilei Naţionale.

ZIUA NAȚIONALĂ O ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane a avut loc, vineri dimineaţa, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, pentru a marca Ziua Naţională, la eveniment fiind prezenţi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm.

ZIUA NAȚIONALĂ Câteva sute de persoane, printre care miniştrii Liviu Pop şi Victor Negrescu, au fost prezente, vineri dimineaţa, la ceremonialul depunerilor de coroane la statuia lui Ionel Brătianu din faţa Palatului Administrativ din Alba Iulia, ce marchează începutul manifestărilor organizate în "Oraşul Marii Uniri" de Ziua Naţională a României.

ZIUA NAȚIONALĂ Festivităţile au debutat prin intonarea Imnului Naţional, fiind depuse coroane de flori, în acordurile Imnului Eroilor, din partea Preşedinţiei, reprezentată de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, a Senatului, Camerei Deputaţilor şi a Guvernului, reprezentat de ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, şi de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

ZIUA NAȚIONALĂ Coroane de flori au fost depuse şi din partea Instituţiei Prefectului şi a Consiliului Judeţean Alba, a Primăriei Municipiului Alba Iulia, Academiei Române şi ASTRA, precum şi din partea partidelor politice. PMP este reprezentat la Alba Iulia de preşedintele executiv, Eugen Tomac.

ZIUA NAȚIONALĂ Festivităţile vor continua la Alba Iulia cu depuneri de coroane la statuia lui Iuliu Maniu, busturile primilor suverani ai României Mari, Ferdinand şi Maria, aflate în faţa Catedralei Reîntregirii, şi la statuia ecvestră a primului unificator al celor trei provincii româneşti, Mihai Viteazul.

ZIUA NAȚIONALĂ Nu va lipsi din program nici momentul primirii la Sala Unirii a Soliilor din Cetăţile de Scaun, urmat de un Te Deum la Catedrala Încoronării.

ZIUA NAȚIONALĂ Unul din cele mai aşteptate evenimente este Defilarea militară pe Bulevardul "1 Decembrie 1918", care va încheia partea oficială a programului.

ZIUA NAȚIONALĂ "Festival de România", titulatura sub care se desfăşoară manifestările organizate la Alba Iulia în cinstea Zilei Naţionale, va continua cu spectacolul educativ pentru copii "Hai la masă! cu Gaşca Zurli", "Marea Unire a Bucătarilor" - cu chef Cătălin Scărlătescu şi cu spectacolul "Cânt şi suflet românesc", susţinut de cunoscuţi artişti - Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu, Mirela Mănescu, Ioan Bocşa, Ionuţ Fulea şi Grupul vocal "Suflet de român", Sava Negean Brudaşcu, Cornel Borza, Oana Bozga, Ina Todoran, Ovidiu Homorodean, Bogdan Toma, Leontina Fărcaş etc.

ZIUA NAȚIONALĂ Seara, de la ora 18,00, va avea loc un Concert Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României cu Orchestra "Philarmonia" Bucureşti.

ZIUA NAȚIONALĂ Deschiderea festivă a "Anului Centenar" va avea loc la ora 19,00, când este programat şi un spectacol de artificii. După spectacolul de artificii intitulat "Autentic românesc", de la ora 19,00, trupele Iris, Compact şi Holograf vor susţine, în aer liber, concertul "Ca pe vremuri". În încheiere, este programat un spectacol de lasere, intitulat "Rapsodia luminii".

ZIUA NAȚIONALĂ Bugetul alocat manifestărilor organizate la Alba Iulia se ridică la 650.000 de lei, bani proveniţi de la Consiliul Local Alba Iulia.

ZIUA NAȚIONALĂ Ziua Naţională dobândeşte în acest an noi semnificaţii, mesajul principal pe care diplomaţia română îl transmite partenerilor, colaboratorilor, prietenilor din toate statele cu care România are relaţii diplomatice fiind acela "de a anunţa cum pregătim anul 2018 - Anul Centenarului Marii Uniri şi preluarea, în primul semestru al anului 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", a declarat, vineri, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

ZIUA NAȚIONALĂ "Reper fundamental pentru poporul român, motiv de mândrie şi de reflecţie privind trecutul, prezentul şi viitorul României, Ziua Naţională dobândeşte, în acest an, noi semnificaţii, pe care Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din străinătate le vor promova cu ocazia numeroaselor manifestări pe care le-au pregătit pentru a celebra ziua de 1 Decembrie. În acest an, mesajul principal pe care diplomaţia română îl va transmite partenerilor, colaboratorilor, prietenilor din toate statele cu care România are relaţii diplomatice este acela de a anunţa cum pregătim anul 2018 - Anul Centenarului Marii Uniri şi cum pregătim preluarea, în primul semestru al anului 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, două repere prin care vom scrie, la rândul nostru, istoria României", se arată în mesajul ministrului de Externe transmis cu prilejul Zilei Naţionale.

ZIUA NAȚIONALĂ Meleşcanu a transmis, totodată, "tuturor românilor, oriunde s-ar afla", mesajul "de a ne uni eforturile, atât la nivel individual, cât şi ca naţiune, în perioada decisivă a următorilor doi ani".

ZIUA NAȚIONALĂ "De aceea, mesajul meu către toţi românii, oriunde s-ar afla, este acela de a ne uni eforturile, atât la nivel individual, cât şi ca naţiune, în perioada decisivă a următorilor doi ani, caracterizată prin oportunităţi de excepţie pe plan naţional şi internaţional pentru afirmarea unei Românii care onorează atât sacrificiul eroilor români cunoscuţi şi anonimi, eforturile marilor personalităţi care au făcut posibilă Marea Unire, cât şi speranţele tinerelor generaţii de astăzi şi de mâine. Ne dorim cu toţii, la 100 de ani de la momentul istoric de la 1 Decembrie 1918, o Românie puternică, matură, cu interese şi priorităţi naţionale bine definite, dar şi deschisă către lume, cu un profil consolidat într-o lume în schimbare, cu mize strategice asumate pe deplin de instituţiile statului român şi în primul rând de ministerul pe care îl conduc", a arătat ministrul de Externe.

ZIUA NAȚIONALĂ De asemenea, el a reafirmat "angajamentul şi implicarea neobosită în toate proiectele care ne aşteaptă în următoarea perioadă, a tuturor colegilor mei din Ministerul Afacerilor Externe, care a împlinit în acest an 155 de ani de activitate în slujba promovării intereselor ţării".

ZIUA NAȚIONALĂ "Având în vedere că ne apropiem de finalul unui an complex, cu numeroase provocări atât pentru ţara noastră, cât şi pentru comunitatea internaţională, doresc să adresez tuturor un mesaj de preţuire, respect şi încredere. La mulţi ani românilor! La mulţi ani, România!", se arată în mesajul ministrului de Externe, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES.

ZIUA NAȚIONALĂ Sensul istoric al acţiunii noastre statale nu poate fi schimbat de nimeni, a declarat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, într-un discurs rostit cu prilejul Zilei Naţionale a României, potrivit unui comunicat difuzat vineri de ambasada ţării noastre la Washington.

ZIUA NAȚIONALĂ "Calea României şi a românilor este clară: noi nu credem nici în democraţii 'iliberale' şi nici în alte idei de inspiraţie eurasiatică incertă. Noi credem în modelul democraţiei liberale occidentale, în respectul pentru demnitatea umană şi drepturile omului, în libertate, egalitate, stat de drept şi economie liberă de piaţă. Acesta este singurul drum de succes al României, pentru care s-au sacrificat atâtea generaţii de români şi pe care îl doresc generaţiile de astăzi şi cele de mâine. Este un drum la a cărui fundaţie se află şi Parteneriatul Strategic româno-american bazat pe respectul reciproc şi cele mai puternice garanţii de securitate şi suveranitate pe care le-a avut România în întreaga sa istorie", a mai spus diplomatul român.

ZIUA NAȚIONALĂ Ambasada României în Statele Unite ale Americii a celebrat Ziua Naţională a României printr-o serie de evenimente organizate la data de 30 noiembrie. Potrivit sursei citate, cu ocazia recepţiilor organizate de ambasadă, România a fost onorată prin numeroase participări de nivel înalt, incluzându-i pe congresmanul Francis Rooney (republican), vicepreşedinte al Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor; adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat, Elizabeth Millard; directorul general adjunct al Serviciului Comercial Extern din cadrul Departamentului Comerţului, Sarah Kemp; reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Departamentului Apărării, Comerţului, Energiei, USAID, membri marcanţi ai mediilor academic şi de afaceri, diplomaţi acreditaţi la Washington, lideri şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Statele Unite.

ZIUA NAȚIONALĂ În discursul său, Maior a mai spus că ziua de 1 decembrie este un simbol al pasiunii cu care naţiunea română a urmărit, timp de generaţii, obiectivul unităţii naţionale. "Cu mari sacrificii, un curaj enorm, inteligenţă politică şi o voinţă extraordinară, am reuşit, acum aproape 100 de ani, să construim o ţară puternică şi unitară", a declarat el.

ZIUA NAȚIONALĂ George Cristian Maior a evocat meritele preşedintelui Woodrow Wilson, a cărui viziune a jucat un rol cheie pentru libertatea românilor şi realizarea Marii Uniri. De asemenea, Maior a amintit contribuţia românilor americani care s-au unit în 1918 într-o singură organizaţie, Liga Naţională Română din America, s-au întâlnit cu preşedintele Wilson la Casa Albă, şi, alături de alte comunităţi, au obţinut sprijinul Americii pentru libertatea naţiunilor central europene.

ZIUA NAȚIONALĂ Maior a mai vorbit despre Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, "un reper fundamental al politicii noastre externe, care nu poate fi distorsionat de nimeni. El se sprijină pe foarte mulţi piloni, de la cel militar, de intelligence, la cel politic, economic şi cultural, se ancorează în valori comune şi în opiniile pro-americane ferme ale populaţiei României".

ZIUA NAȚIONALĂ La rândul său, congresmanul Francis Rooney, vicepreşedinte al Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, a apreciat legăturile speciale dintre România şi Statele Unite ale Americii, a evidenţiat faptul că cele două ţări se sprijină reciproc, precum şi contribuţiile substanţiale ale României la apărarea comună, subliniind totodată riscurile de securitate din zona Mării Negre şi importanţa ţării noastre ca aliat solid şi respectat al Statelor Unite. De asemenea, răspunzând unui îndemn al ambasadorului României, congresmanul Francis Rooney şi-a exprimat sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver.

ZIUA NAȚIONALĂ Adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat, Elisabeth Millard, a menţionat că America rămâne un aliat devotat al României, apreciind contribuţia României pentru apărarea colectivă şi faptul că ţara noastră se alătură celorlalţi cinci aliaţi NATO care îndeplinesc angajamentul de a cheltui 2% din PIB pentru apărare. Totodată, reprezentanta Departamentului de Stat a vorbit despre valorile comune împărtăşite de cele două ţări, despre angajamentele SUA privind apărarea securităţii şi a democraţiei deopotrivă, precum şi despre ceea ce putem construi pe fundaţia puternică a parteneriatului dintre România şi SUA.

ZIUA NAȚIONALĂ Sarah Kemp, directorul general adjunct al Serviciului Comercial Extern din cadrul Departamentului Comerţului, a vorbit despre relaţia excelentă dintre Statele Unite ale Americii şi România şi dezvoltarea, în perioada următoare, a unui parteneriat economic puternic între cele două ţări. Sarah Kemp a menţionat sprijinul pe care Departamentul Comerţului este gata să îl acorde ţării noastre în contextul expansiunii economiei româneşti în domenii precum infrastructura, energia, sănătatea, industria IT&C. De asemenea, reprezentanta Departamentului Comerţului a vorbit despre succesul misiunii Trade Winds de la Bucureşti concretizată deja prin semnarea primelor parteneriate între companii româneşti şi americane, apreciind totodată implicarea impresionantă a Guvernului României în organizarea acestui eveniment.

ZIUA NAȚIONALĂ Senatorul John McCain a transmis un mesaj special cu ocazia Zilei Naţionale a României, subliniind că România şi Statele Unite au o prietenie apropiată şi de durată, bazată pe împărtăşirea valorilor democratice comune. Senatorul american a precizat că România a dat un exemplu în regiune şi în lume prin angajamentul pentru respectarea drepturilor omului şi eforturile sale privind consolidarea statului de drept, a bunei guvernări şi independenţei justiţiei, toate acestea fiind elemente care fac din România un aliat capabil şi de încredere.

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close