Antena 3 CNN Actualitate Ziua Națională. Mesajul academicianului Dinu C. Giurescu, pentru telespectatorii Antena 3, de Ziua Națională

Ziua Națională. Mesajul academicianului Dinu C. Giurescu, pentru telespectatorii Antena 3, de Ziua Națională

Ziua Națională. Mesajul academicianului Dinu C. Giurescu, pentru telespectatorii Antena 3, de Ziua Națională
01 Dec 2016   •   11:36

Academicianul Dinu C. Giurescu a transmis un mesaj special pentru telespectatorii Antena 3, de Ziua Națională a României. Mesajul academicianului a fost citit de Radu Tudor, într-o Ediție Specială realizată la Arcul de Triumf, de la parada de 1 Decembrie.

 “Mă bucură abundența de tricolor. Îmi doresc să putem să rămânem uniți, să nu se destrame această țară, să o păstrăm așa cum ne-au lăsat-o înaintașii noștri, acum 100 de ani. Să formăm o generație care ține la România. Este o greșeală majoră să avem aversiune față de străini. Străin poate fi un cuvânt prea general, care induce în eroare de multe ori. Pot fi anumite curente, anumite politici străini criticabile. De exemplu, Franța este un aliat major al României, o țară care a jucat un rol major în apariției României mari și întregite, printr-o misiune militară condusă de generalul Henri Berthelot, membru al Academiei Române. Marea Britanie și Statele Unite au avut și ele o contribuție la momentul 1 decembrie 1918. Să nu uităm că, în istoria României moderne, aliații ne-au ajutat în momente cheie pentru supraviețuirea acestei nații. Dar asta nu trebuie să pună în paranteze patriotismul nostru. Sunt afectat de faptul că Ministerul Educației nu vrea să trezească în inimile elevilor sentimentul național. Prin astfel de sentimente s-a creat România Mare, la 1 Decembrie 1918. Dar vreau să privim cu speranță, cu bucurie și patriotism la viitorul acestei țări”, este mesajul academicianului pentru publicul Antena 3, de Ziua Națională a României.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close