Antena 3 CNN Actualitate Ziua Națională. Secretarul de Stat american, mesaj cu subînțeles pentru politicienii români, de 1 Decembrie

Ziua Națională. Secretarul de Stat american, mesaj cu subînțeles pentru politicienii români, de 1 Decembrie

Ziua Națională. Secretarul de Stat american, mesaj cu subînțeles pentru politicienii români, de 1 Decembrie
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2016   •   10:29

Ziua Națională. Secretarul de Stat american, John Kerry, a transmis, în numele președintelui Obama și al poporului american, felicitări românilor cu ocazia Zilei Naționale. De asemenea, el și-a exprimat speranța că alegerile parlamentare din 11 decembrie vor fi organizate corect, scrie curierulnațional.ro.

"În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, transmit cele mai sincere felicitări poporului României cu ocazia celebrării celei de-a 98-a aniversări a Zilei Unirii. Administraţia Statelor Unite acordă o mare valoare parteneriatului strategic cu România, un aliat de încredere în cadrul NATO, o naţiune care are contribuţii majore la pacea internaţională, la securitate şi la aplicarea principiilor statului de drept. În România, ca şi în Statele Unite, vor fi organizate alegeri generale anul acesta. Salut angajamentul în favoarea valorilor democratice şi aşteptăm un proces electoral liber şi corect pe 11 decembrie”, a transmis Kerry, printr-un comunicat publicat pe site-ul Departamentului de stat.

Peste 3.000 de militari şi specialişti de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii participă la parada de 1 Decembrie, alături de peste 300 de mijloace tehnice, din care aproximativ 50 de aeronave printre care şi cele şase avioane F-16 achiziţionate de Forţele Aeriene anul acesta.

Dincolo de semnificaţia principală a datei de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României, anul acesta parada militară îi omagiază pe eroii căzuţi în Primul Război Mondial, în contextul în care anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Războiul de Reîntregire.

×
Subiecte în articol: John Kerry
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close