Antena 3 CNN Actualitate Ziua Poliţiei Române. Mesajul ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan pentru oamenii legii

Ziua Poliţiei Române. Mesajul ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan pentru oamenii legii

Ziua Poliţiei Române. Mesajul ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan pentru oamenii legii
24 Mar 2017   •   19:18

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Poliției Române prin care felicită oamenii legii și familiile acestora, ''care resimt riscurile, pericolele, restricțiile pe care le impune activitatea în MAI'', subliniind în același timp că încrederea cetățenilor este cel mai bun indicator al acțiunilor.

''Sărbătorim, astăzi, 195 de ani de existență a Poliției Române, perioadă în care această instituție s-a transformat în raport cu realitățile istorice, și-a adaptat răspunsul diferitelor provocări sociale și și-a definit rolul și importanța în arhitectura sistemului de ordine publică și securitate națională. Ziua Poliției Române nu este doar o sărbătoare a polițiștilor, ci și a cetățenilor, a celor cărora le asigurați, zilnic, siguranța și liniștea. Încrederea lor este cel mai bun indicator al acțiunilor dumneavoastră! Cetățenii onești vă sunt cei mai buni aliați în lupta cu criminalitatea! Este un moment de rememorare a sacrificiului camarazilor care și-au pierdut viața la datorie pentru siguranța semenilor lor, un moment solemn de omagiere a colegilor care au plecat prea vremelnic dintre noi'', afirmă ministrul Carmen Dan, în mesaj.

Ea subliniază că activitatea de polițist are ''privațiuni'', multe dintre ele mai puțin cunoscute publicului, și riscuri.

''Aniversarea din acest an a Poliției Române, una dintre cele mai importante arme a MAI, ne găsește într-o situație nefericită, în care mii de polițiști își cer drepturile salariale în stradă. Este, pe de o parte, un semn al democrației instituționale, dar și un semnal de alarmă pentru noi, echipa guvernamentală, să găsim acele soluții salariale care să reflecte cu adevărat munca și riscurile polițiștilor. Îmi doresc salarii mai mari pentru polițiști și pentru toți cei care lucrează în sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională. Sunt conștientă de faptul că în cele mai multe privințe revendicările polițiștilor sunt legitime și îmi doresc să găsim soluțiile legale pentru a fi rezolvate. Din păcate, nu vom putea rezolva totul peste noapte, mai ales că sunt diverse acte normative, emise încă din anul 2010, care suspendă aplicarea unor drepturi sau majorări de care angajații MAI ar trebui să beneficieze'', adaugă ministrul.

Totodată, ea spune că a făcut demersuri pentru rezolvarea ''în parte'' a situației polițiștilor în ceea ce privește salariile, punctând că a propus amendamente la OUG 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, în sensul ca în cazul sporurilor calculul să se facă în funcție de baza de salarizare și, de asemenea, a solicitat devansarea termenului de aplicare a ultimei tranșe de majorare cu 10% de la 1 august 2017 la 1 aprilie 2017.

În context, Carmen Dan face apel la polițiști să își desemneze reprezentanți în grupurile de lucru care vor lucra la realizarea noii grile de salarizare, astfel încât începând cu 1 ianuarie 2018 să existe un nivel de salarizare care să fie agreat de toate părțile.

''La ceas aniversar vă felicit și vă urez succes în misiunile viitoare, asigurându-vă de întreaga mea susținere'', își încheie ministrul Carmen Dan mesajul adresat de Ziua Poliției Române.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close