Antena 3 CNN Actualitate Ziua Pompierilor. Ce mesaj le-a transmis premierul Viorica Dăncilă salvatorilor de vieți

Ziua Pompierilor. Ce mesaj le-a transmis premierul Viorica Dăncilă salvatorilor de vieți

Ziua Pompierilor. Ce mesaj le-a transmis premierul Viorica Dăncilă salvatorilor de vieți
Sursa foto: foto- Facebook/ ISU București Ilfov
13 Sep 2019   •   11:25

Ziua pompierilor este marcată în fiecare an la 13 septembrie. Este data la care, în anul 1848, a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, o luptă eroică purtată de pompierii militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.

„Azi e ziua noastră!

E ziua celor care se aruncă în foc ca să salveze suflete!
E ziua celor care se chircesc în mijlocul nămeţilor, ca să alerge cu pruncii în braţe spre spital!
E ziua celor care se pun în faţa viiturilor!
E ziua celor care sapă şanţuri cu mâinile goale ca să recupereze muncitori striviţi sub maluri!

Dar, nu! Noi, azi, nu sărbătorim! Noi, azi, plecăm capul în faţa lor: Luchian Răzvan Dumitru, Ionuţ Cristian Ungureanu, Adrian Barbu!
Dumnezeu să-i odihnească în pace”, au scris cei de la ISU București-Ilfov pe pagina de Facebook. 

Mesajul premierului Dăncilă cu prilejul Zilei Pompierilor

„Stimați pompieri militari,

Dragi salvatori,
 
13 septembrie este un prilej de mândrie pentru că îi sărbătorim pe unii dintre cei mai apreciați și îndrăgiți angajați ai sistemului public: pompierii.
Lumea, în general, dar și România vremurilor noastre, se confruntă cu numeroase situații de urgență, iar dumneavoastră sunteți mereu în mijlocul acțiunii, ca salvatori.

În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință.
V-ați luat angajamentul pentru un prezent stabil și un viitor mai sigur, un angajament care ne pune pe noi ceilalți la adăpost, în vremuri tulburi și în situații neprevăzute.

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați.
Guvernul României este alături de dumneavoastră. Alocăm resursele financiare necesare unei bune funcționări a instituției și facem eforturi pentru asigurarea condițiilor cât mai bune de pregătire, dotare și echipare.

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică.
 
LA MULȚI ANI!”.

×
Subiecte în articol: viorica dancila premierul
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close