Antena 3 CNN Actualitate Ziua porților deschise în Portul Militar Constanța. Turiștii au putut urca la bordul navelor şi elicopterelor

Ziua porților deschise în Portul Militar Constanța. Turiștii au putut urca la bordul navelor şi elicopterelor

Mii de turiști au venit în Constanța pentru ziua porțiilor deschise. Evenimentul dă startul festivităților de Ziua Marinei. Oamenii au putut să urce la bordul navelor militare și al elicopterelor. Militarii și Garda de Coastă și-au prezentat dotările, iar cei mai încântați au fost copiii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2023   •   17:54

Sâmbătă, 5 august în intervalul orar 09.00-17.00, publicul a putut vizita fregatele "Regele Ferdinand" și "Regina Maria", monitorul fluvial "Ion C. Brătianu", un elicopter IAR 330 Puma Naval echipat în varianta de luptă antisubmarin, nava maritimă hidrografică, puitorul de mine și plase, șalupa de cercetare hidrografică, nava-școală "Mircea" și multe alte standuri interactive unde au fost prezentate tehnica și armamentul militar.

Festivitățile au fost deschise de fanfară, iar militarii au mărșăluit în fața mulțimii, avându-l în frunte pe Zeul Neptun. Oamenii au stat ore întregi la coadă pentru a putea urca la bordul navelor. Cea mai populară atracție pentru turiști a fost Bricul Mircea.

Citește și: Programul pe zile și bilete pentru festivalul UNTOLD 2023. Când vor urca pe scenă Imagine Dragons și Armin Van Buuren

De asemenea, copii au fost bucuroși să urce la bordul elicopterelor militare. Cei mici au putut învăța trucuri marinărești direct de la profesioniști. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru cei care nu au putut ajunge în Portul Militar Constanța, marinarii au organizat expoziții și în Mangalia, Tulcea și Brăila. Marea festivitate de Ziua Marinei va ave loc pe 15 august.

×
Subiecte în articol: Ziua Marinei Forțele Navale Române
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close