Antena 3 CNN Actualitate ZIUA REGALITĂŢII: Principesa Margareta şi principele Radu au depus buchete de flori la statuia Regelui Carol I

ZIUA REGALITĂŢII: Principesa Margareta şi principele Radu au depus buchete de flori la statuia Regelui Carol I

ZIUA REGALITĂŢII: Principesa Margareta şi principele Radu au depus buchete de flori la statuia Regelui Carol I
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Mai 2013   •   12:45

Principesa Margareta şi principele Radu au depus, vineri, buchete de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, unde au venit şi peste o sută de persoane care au scandat mesaje promonarhiste şi au fluturat steaguri tricolore cu stema regală, informează Mediafax.

La ceremonie au fost prezenţi şi principele Nicolae şi sora acestuia, Elisabeta Karina.
   
De asemenea, la eveniment s-au aflat senatorul Victor Ciorbea şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
   
Pe lângă steaguri tricolore, persoanele adunate în Piaţa Palatului Regal au adus fotografii înfăţişându-l pe Regele Mihai.
       
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii se desfăşoară, vineri, în absenţa Regelui Mihai.
   
Regina Ana este bolnavă, iar Regele Mihai se află de o săptămână în Elveţia, pentru a-i fi alături. Potrivit unor surse citate de ştirileprotv.ro, regina ar fi internată în spital, pentru că şi-a luxat glezna, iar starea sa de sănătate este fragilă.
   
Din 2004, Regele Mihai şi Regina Ana locuiesc la Aubonne, în Elveţia. Cu ocazia marilor sărbători creştine şi în funcţie de angajamentele lor publice, regele şi regina aleg să fie alături de cei dragi fie la castelul de la Săvârşin, fie la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Anul acesta, Regele Mihai nu a putut veni în ţară de Paşti şi nu va fi prezent nici la evenimentele prilejuite de Ziua Regalităţii.
   
Seria de evenimente dedicate familiei regale a României a debutat, vineri, la ora 8.00, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României. La eveniment, la care au participat aproximativ 200 de persoane, urma să ia parte şi Principele Nicolae.

De la ora 15.00 va avea loc ceremonia de premiere a câştigătorilor Maratonului Regal 2013, la eveniment urmând să ia parte, potrivit programului afişat pe site-ul oficial al familiei regale, principesa moştenitoare.
   
De asemenea, în cursul dimineţii de vineri a fost organizată Conferinţa "Rolul Monarhiei în modernizarea României", susţinută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române.
   
Ziua se va încheia cu tradiţionalul Garden Party, de la ora 17.30, la Palatul Elisabeta. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor comunităţilor şi profesiilor din România.
   

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close