Antena 3 CNN Actualitate Ziua Regalităţii, sărbătorită la Palatul Elisabeta. Imagini de la eveniment, difuzate în emisiunea Secvenţial

Ziua Regalităţii, sărbătorită la Palatul Elisabeta. Imagini de la eveniment, difuzate în emisiunea Secvenţial

Ziua Regalităţii, sărbătorită la Palatul Elisabeta. Imagini de la eveniment, difuzate în emisiunea Secvenţial
10 Mai 2015   •   17:15

Adrian Ursu a prezentat în emisiunea Secvenţial imagini de la evenimentul organizat de Familia Regală la Palatul Elisabeta, cu ocazia Zilei Regalităţii.

Camera Deputaţilor a decis, în luna aprilie, ca 10 mai să fie zi de sărbătoare naţională, fiind ziua care marchează trei momente istorice - începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

După revenirea în țară, Familia Regală a ales ziua de 10 mai pentru organizarea petrecerii în grădina Palatului, cunoscuta sub numele de Garden Party, marcând astfel ziua de 10 Mai ca sărbătoare naţională a României şi ca zi de naştere a României moderne.

Importanța zilei derivă din tripla semnificație ce are la bază trei evenimente esențiale pentru istoria poporului român. La 10 Mai 1866 Principele Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București și a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință fiind încoronat Principe al României. La 10 Mai 1877 Principele Carol I a proclamat Independența României , țara noastră devenind liberă , suverană și eliberată de vasalitatea formală a Imperiului Otoman. La 10 Mai 1881 a fost proclamat Regatul României, Principele Carol I devenind Regele României.

Reînnodând tradiţia, Regele Mihai găzduieşte anual, începand din 2010, un Garden Party la Palatul Elisabeta.


×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close