Antena 3 CNN Actualitate Ziua în care românii află cât vor veni facturile la curent şi gaze | Propunerile care se vor aplica de la 1 aprilie

Ziua în care românii află cât vor veni facturile la curent şi gaze | Propunerile care se vor aplica de la 1 aprilie

Este ziua decisivă în criza facturilor uriaşe. Ministrul Energiei trebuie să prezinte măsurile care se vor aplica de la 1 aprilie în şedinţa comitetulului interministerial.

Ziua în care românii află cât vor veni facturile la curent şi gaze | Propunerile care se vor aplica de la 1 aprilie
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
15 Feb 2022   •   09:26

Tot azi are loc şi şedinţa Coaliţiei în care liderii partidelor trebuie să decidă dacă TVA pentru energie va fi redusă de la 19 la 5% şi dacă ţara noastră revine sau nu la piaţa reglementată, aşa cum cer social democraţii.

E ziua în care Virgil Popescu, ministrul Energiei, ar trebui să vină cu propunerile sale. Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul a primit un ultimatum de la premierul Nicolae Ciucă.

Astfel, Virgil Popescu va merge, astăzi, la Guvern, acolo unde sunt planificate trei întâlniri pe tema energiei. Începând cu ora 10.00 are loc un comitet interministerial pe energie, la care vor participa mai mulţi miniştri. Spre după-amiază ar urma să fie o întâlnire cu responsabilii din energie unde vor veni şi sindicate şi patronate, iar ulterior o şedinţă a coaliţiei doar cu lideri, în format restrâns, unde vor fi dezbătute aceste măsuri pe care ministrul Energiei ar trebui să le propună.

Până acum, cele două partide din coaliţie s-au înţeles asupra unor lucruri:

- va fi suportat bonusul de cogenerare de către stat;

- va exista un TVA de 5% redus de la 19% pentru energie de la 1 aprilie.

Totodată, PNL militează pentru reduceri de taxe, în timp ce PSD doreşte un preţ reglementat sau prelungirea ordonanţei a compensaţiilor cu încă o lună.

Cei de la PSD spun că au deja un set de măsuri pregătit încă de acum două săptămâni pe care sunt gata să îl pună pe masa negocierilor dacă ministrul Energiei nu vine cu nicio măsură.

×
Subiecte în articol: facturi PNL PSD
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close