Antena 3 CNN Actualitate Zmeura, vedeta sezonului fructelor de pădure. Cât costă kilogramul la producători

Zmeura, vedeta sezonului fructelor de pădure. Cât costă kilogramul la producători

Zmeura, vedeta sezonului fructelor de pădure. Cât costă kilogramul la producători
30 Iun 2012   •   21:05

Zmeura a devenit vedetă în sezonul fructelor de pădure. E din belşug pe tarabele din piaţă. Mai ales că producătorii se grăbesc să o culeagă. Fiecare kilogram le aduce bani frumoşi. La modă e şi zmeura eco. E căutată mai ales de restaurante.

Vasile Petrescu produce zmeură de cea mai bună calitate. Ecologică, fără chimicale. A plantat deliciosul fruct în grădina sa, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Eforturile îi sunt răsplătite. Tufele sunt încărcate acum cu zmeură naturală. Aşa că se dedică, în fiecare an, culturii de zmeură. Agricultorul petrece cel puţin 12 ore ca să culeagă zmeura, iar într-o lună adună şi câte o tonă de fructe. Profitul nu este mare, însă nu se plânge.

Zmeura din plantaţia lui Vasile Petrescu ajunge către micii procesatori de fructe, dar şi la hotelurile din Bucureşti  sau de pe Valea Prahovei. Vinde kilogramul cu 15 lei. Este numai bună pentru gem, dulceaţă, sirop sau ceai. Eco! Pe viitor, agricultorul vrea să-şi deschidă şi un magazin.

La piata, zmeura nu e eco, dar e mai ieftină. 14 lei kilogramul. Puţini sunt însă cei care vor cantităţi însemnate. Mai toţi clienţii cumpără cât să-şi satisfacă poftele sau să prepare câteva borcane de dulceaţă.

Medicii recomadă consumul de zmeură în această perioadă, la stabilizarea glicemiei, stimulând pancreasul şi prevenind apariţia celulelor canceroase. Dar ajută şi la siluetă. Sezonul zmeurei durează până la sfârşitul lunii iulie.




×
Subiecte în articol: producatori
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close