Antena 3 CNN Actualitate Zona cu tornada din Călărași, sub cod portocaliu de fenomene periculoase. „Vor deveni din ce în ce mai frecvente”

Zona cu tornada din Călărași, sub cod portocaliu de fenomene periculoase. „Vor deveni din ce în ce mai frecvente”

Zona cu tornada din Călărași, sub cod portocaliu de fenomene periculoase. „Vor deveni din ce în ce mai frecvente”
02 Mai 2019   •   16:06

Județul Călărași este din nou sub avertizare meteo de fenomene periculoase.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă pentru localitățile Perișoru, Ștefan cel Mare, până la ora 16.30.

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici și medii dimensiuni, averse ce vor cumula 35...50 l/mp.

”Trebuie să ne obișnuim cu aceste manifestări specifice sezonului cald. Pe o zonă mai mare este emis și cod galben, județele Ialomița și Călărași, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului. În momentul în care se emite avertizare pentru fenomene noroase convective, pentru fiecare este specific, piesa principală reprezintă un anumit parametru. Atunci a fost pus accentul pe intensificările de vânt, acum vedeta să zicem sunt cantitățile de precipitații. Începe sezonul cald, această perioadă va dura până în toamnă, trebuie să ne obișnuim. Chiar dacă nu seamănă o vară cu alta, dar nu există vară fără astfel de fenomene. Și desigur, ne așteptăm la grindină, intensificări ale vântului, vijelii. Ele vor deveni din ce în ce mai frecvente” a spus la Antena 3 Oana Păduraru, meteorolog de serviciu.

 

×
Subiecte în articol: cod portocaliu fenomene periculoase
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close