Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Situaţie fără precedent! Deşi ales, un primar a fost invalidat de justiţie

Situaţie fără precedent! Deşi ales, un primar a fost invalidat de justiţie

Situaţie fără precedent! Deşi ales, un primar a fost invalidat de justiţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2016   •   13:33

Judecătoria Piatra Neamţ a invalidat mandatul de primar obţinut în urma alegerilor de social-democratul Ionel Ciubotaru. El a declarat, pentru Agerpres, că va depune, marţi, o contestaţie care urmează să fie judecată de Tribunalul Neamţ.

Decizia judecătorilor, luată pe 16 iunie, vine ca urmare a unei plângeri depusă de un fost contracandidat al lui Ciubotaru. În plângere se arată că Ionel Ciubotaru a suferit, în 2015, o condamnare la închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 6 luni ca urmare a unui conflict de interese.

Ionel Ciubotaru a declarat, pentru Agerpres, că interzicerea dreptului de a fi ales a expirat şi că poate ocupa funcţia de primar.

'Voi depune marţi o solicitare pentru recurs la Tribunal. Am toate motivele să cred că voi câştiga pentru că a expirat termenul de interzicere a drepturilor'; a declarat Ionel Ciubotaru.

Acesta a fost, timp de patru mandate, primar al oraşului Roznov, iar la alegerile din 5 iunie a câştigat un nou mandat, din partea PSD, cu peste 52 la sută dintre voturi. Între timp, a primit şi certificatul constatator al rezultatului alegerilor din partea Biroului Electoral de Circumscripţie, dar Judecătoria Piatra Neamţ a invalidat mandatul.

Ionel Ciubotaru a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare după ce ANI a constatat că se află în conflict de interese. În calitate de primar, Ciubotaru a concesionat o suprafaţă de păşune unei stâne deţinută de familia sa.

În luna martie 2016, prefectul de Neamţ a emis un ordin de încetare a mandatului de primar înainte de termen, ca urmare a condamnării.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Arafat, anunţ despre aparatele care vor fi montate în casele românilor
x close