Antena 3 CNN Politică 1 Decembrie, un nou motiv de scandal între Tăriceanu și Iohannis. Șeful Senatului refuză invitația președintelui

1 Decembrie, un nou motiv de scandal între Tăriceanu și Iohannis. Șeful Senatului refuză invitația președintelui

de M.Z.    |   

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, luni, că nu a primit deocamdată invitaţia din partea Administraţiei Prezidenţiale pentru a participa la parada şi recepţia organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, iar în cazul în care o va primi, nu îi va da curs. 

"Nu am primit o invitaţie până în acest moment şi dacă voi primi o invitaţie nu îi voi da curs. De 1 Decembrie, cred că românii îşi doresc în primul rând să vadă parada militară. E un lucru frumos, spectaculos şi, până la urmă, cred că face să vibreze fibra patriotică şi naţională în fiecare dintre români. Românii nu vin la paradă ca să-l vadă pe preşedinte sau să-i vadă pe preşedinţii Camerelor Parlamentului. Asta e o chestiune care cred că nu are niciun fel de relevanţă", a precizat Tăriceanu. 

În plus, șeful Senatului a spus că va refuza să meargă și la o eventuală recepție pe care ar putea-o  oferi Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la recepția de la Cotroceni de anul acesta, dar și la parada de 1 Decembrie.

Invitațiile au fost trimise de Administrația Prezidențială și vor ajunge atât la președintele Senatului, cât și la președintele Camerei Deputaților. 

În urmă cu un an, președintele Iohannis a refuzat să îi invite pe cei doi la parada oficială, pe motiv că au probleme penale.

Informațiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile