Antena 3 CNN Life A crezut că este doar un deget umflat, dar când a aflat de fapt ce i se întâmplă... Aveți mare grijă, este un simptom ce nu trebuie ignorat 

A crezut că este doar un deget umflat, dar când a aflat de fapt ce i se întâmplă... Aveți mare grijă, este un simptom ce nu trebuie ignorat 

O femeie de 42 de ani din California a mers la spital după ce degetul ei mic s-a umflat și o durea de aproape o săptămână chiar dacă  nu îl lovise deloc. Doctorii nu au găsit inițial nicio problemă la RMN dar după efectuarea unei biopsii au găsit în sfârșit problema: prezența bacteriei care provoacă tuberculoză. 

Femeia avea lupus și lua medicamente pentru a își suprima sistemul imunitar, ceea ce a făcut-o mai sensibilă la această boală infectioasă. După ce au investigat cazul medicii au ajuns la concluzia că soțul ei a luat tuberculoză în timpul unei călătorii recente în China și ia transmis-o soției prin tuse. Boala se treatează cu anibiotice dar dacă nu este depistată la timp poate fi mortală.

Bacteria de tuberculoză este răspândită prin aer iar chiar dacă aceasta apare în mod normal în plămâni, ea poate afecta și alte părți ale corpului, cum ar fi rinichii, coloana vertebrală, creierul, sau în acest caz in degete, pe un sistem imunitar slăbit.

FOTO

Sursă: HEALTH

Subiecte în articol: tuberculoza
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"