Antena 3 CNN Actualitate A intrat în vigoare un Cod Portocaliu de furtuni. Ce județe sunt afectate

A intrat în vigoare un Cod Portocaliu de furtuni. Ce județe sunt afectate

Meteorologii au emis, joi seara, atenţionări nowcasting Cod portocaliu de furtună, valabile pe durata următoarei ore în localităţi din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, iar în judeţele Cluj şi Alba este în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme instabilă.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până în jurul orei 21:00, în localităţi din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie, averse ce vor cumula între 30 şi 40 l/mp şi grindină de medii şi mici dimensiuni.

De asemenea, în localităţi din judeţele Cluj şi Alba se află în vigoare o atenţionare Cod galben de descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 20 - 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: cod portocaliu cod galben furtuni ANM
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Programul magazinelor mari din România, de Paște