Antena 3 CNN Timp liber Film A murit actrița franceză Emmanuelle Riva

A murit actrița franceză Emmanuelle Riva

Actriţa franceză Emmanuelle Riva, cunoscută în special pentru rolurile din ''Hiroshima mon amour'' (1959) în regia lui Alain Resnais şi din ''Amour'' (2012) în regia austriac Michael Haneke, a murit la vârsta de 89 de ani, au anunţat sâmbătă persoane din anturajul acesteia, conform AFP.

Comediana a murit vineri la Paris în urma unei lungi maladii, scrie cotidianul Le Monde, citând surse din apropierea actriţei. 

''Până la final, ea a fost o persoană activă'', a declarat reprezentanta acesteia Anne Alvares Correa. Toamna trecută, actriţa a participat la un eveniment cultural la Villa Medici, prestigioasa instituţie artistică franceză de la Roma. 

Recent, Emmanuelle Riva a filmat pentru pelicula ''Paris Pieds nus'' regizată de Fiona Gordon şi Dominique Abel, care va ajunge în martie pe ecranele din Franţa. 

''Emmanuelle Riva a fost o artistă de o exigenţă rară. O voce de neuitat care se pierde. O voce locuită de iubirea de cuvinte şi de poezie'', a spus Frederique Bredin, preşedinta Centrului naţional francez al cinematografiei. 

Pentru rolul din pelicula ''Amour'' Emmanuelle Riva a obţinut în 2013 premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta