Antena 3 CNN Actualitate Euro se apropie de un nou record istoric. Avertismentul specialiştilor pentru Sărbători

Euro se apropie de un nou record istoric. Avertismentul specialiştilor pentru Sărbători

Euro se apropie de maximul istoric. Astăzi euro a fost cotat la 4,9492 de lei. Adrian Negrescu, consultant financiar, a explicat la ce să ne așteptăm în perioada următoare.

de Claudia Popovici    |   

„Este foame de euro în piaţă. Sunt importurile astea de Crăciun pentru masa de Sărbători, pe cadourile de Moş Crăciun, astfel încât toată lumea are nevoie de euro, inclusiv statul care prin aspiratorul guvernamental de la Ministerul Finanţelor atrage toţi banii din piaţă pentru a plăti datoriile din ce în ce mai mari ale statului. Deci există cerere mare şi ofertă mică de euro.

„În 2022 un curs de 5 lei pentru un euro va fi ceva absolut normal"

Nu este exclus ca în următoarele zile să trecem de 4,95 de lei pentru un euro iar 2022 un curs de 5 lei pentru un euro va fi ceva absolut normal.Dacă nu se mișcă economia este foarte probabil ca în primăvară în lunile aprilie martie să vedem un astfel de curs în condițiile în care banii în economie lipsesc, că asta este marea problemă. Sunt din ce în ce mai multe companii blocate financiar.

„Blocajul financiar a ajuns la 4.400 miliarde de lei, bani care nu se plătesc între firme"

Blocajul financiar a ajuns la 4.400 miliarde de lei, bani care nu se plătesc între firme. De unde să aibă companiile bani cu care să plătească salariile să facă investiții. Dacă nu intră euro în economia românească, e puţin probabil ca Banca Românească să poată să ţină cursul sub 4,95 lei sau sub 5 lei", a spus Adrian Negrescu, consultant financiar, la Antena 3. 

Subiecte în articol: Adrian Negrescu euro consultant financiar
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are