Antena 3 CNN Actualitate Adrian Sârbu, la DNA. "Mi-am audiat niște ascultări dintr-un dosar din 2013, închis"

Adrian Sârbu, la DNA. "Mi-am audiat niște ascultări dintr-un dosar din 2013, închis"

Adrian Sârbu a fost vineri dimineață la sediul DNA. La ieșire, fostul boss de la PRO TV nu a fost foarte generos în declarații."Mi-am audiat niște ascultări dintr-un dosar din 2013, închis, ascultări nejustificate. Asta a fost această dimineață pentru mine la DNA", a declarat Sârbu, la ieșire.

Sârbu a fost trimis în judecată în urmă cu trei ani pentru evaziune fiscală. În 2015, Sârbu fusese arestat mai multă vreme în același dosar.

Cine este Adrian Sârbu

În vârstă de 63 de ani, Adrian Sârbu a ajuns în 20 de ani dintr-un simplu regizor la Studiourile Sahia Film la şefia companiei Central European Media Enterprises, scria Adevărul. După absolvirea Institutului de Teatru şi Film, Sârbu a devenit regizor la Studiourile Sahia, unde a realizat peste 150 de filme documentare. Venirea Revoluţiei a fost un moment decisiv în viaţa acestuia. În decembrie 1989, Sârbu a ajuns în clădirea Comitetului Central al PCR, unde a filmat evenimentele care au schimbat România pentru totdeauna. El a fost „operatorul oficial“ al Revoluţiei şi a filmat inclusiv procesul soţilor Ceauşescu. Cei care au participat la Revoluţie spun că Adrian Sârbu era un apropiat al lui Silviu Brucan, care, de altfel, l-a introdus pe regizor în sediul CC, unde a înregistrat întâlnirile din 22 decembrie 1989 şi în zilele ulterioare. În 1990, Adrian Sârbu a devenit consilierul personal al premierului în Guvernul Petre Roman, funcţie cu rang de secretar de stat responsabil cu comunicarea şi imaginea Executivului României, scria Adevărul.

În 1993 a înființat Mediafax, doi ani mai târziu a deschis PRO TV, a fost ulteior CEO al Central European Media Enterprises, compania care a ajuns să dețină Pro Tv, funcție deținută până în 2013.

 

Cunoscut ca un manager foarte dur, dar considerat un vizionar de oamenii cu care a lucrat, Adrian Sârbu a ajuns în 20 de ani dintr-un simplu regizor la Studiourile Sahia Film la şefia companiei Central European Media Enterprises. După absolvirea Institutului de Teatru şi Film, Sârbu a devenit regizor la Studiourile Sahia, unde a realizat peste 150 de filme documentare. Venirea Revoluţiei a fost un moment decisiv în viaţa acestuia. În decembrie 1989, Sârbu a ajuns în clădirea Comitetului Central al PCR, unde a filmat evenimentele care au schimbat România pentru totdeauna. El a fost „operatorul oficial“ al Revoluţiei şi a filmat inclusiv procesul soţilor Ceauşescu. Cei care au participat la Revoluţie spun că Adrian Sârbu era un apropiat al lui Silviu Brucan, care, de altfel, l-a introdus pe regizor în sediul CC, unde a înregistrat întâlnirile din 22 decembrie 1989 şi în zilele ulterioare. În 1990, Adrian Sârbu a devenit consilierul personal al premierului în Guvernul Petre Roman, funcţie cu rang de secretar de stat responsabil cu comunicarea şi imaginea Executivului României.

Citeste mai mult: adev.ro/pbbj3e
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are