Antena 3 CNN Actualitate Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române au plecat spre Turcia şi Siria, într-o nouă misiune umanitară

Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române au plecat spre Turcia şi Siria, într-o nouă misiune umanitară

O nouă misiune de zbor umanitar, cu trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române, are loc joi în sprijinul populaţiei afectate de cutremurele din Turcia şi Siria.

de Silvia Preda    |   

Astfel, două aeronave C-27J Spartan au zburat către la Gaziantep, în Turcia, și o aeronavă C-130 Hercules către Beirut, Liban, pentru transportul a aproximativ 12 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

Transportul ajutoarelor pentru populația sinistrată se face la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Aeronava C-130 Hercules a plecat spre Beirut în jurul orei 10.00, iar cele două aeronave C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 11.00.

Citeşte şi: Incident bizar după cutremurele din Turcia: un bărbat a intrat într-un spital din Hatay și a încercat să fure un copil

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în cel mai devastator cutremur din istoria modernă a Turciei a crescut la 36.187, au anunţat autorităţile. În Siria numărul deceselor în urma seismului a ajuns la 5.800.

Milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutor umanitar după ce au rămas fără adăpost, la temperaturi aproape de limita îngheţului.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern