Antena 3 CNN Actualitate Aglomeraţie la Vama Borş, în ajunul restricţiilor

Aglomeraţie la Vama Borş, în ajunul restricţiilor

Este aglomeraţie la punctul de trece al frontierei Borş din Ungaria, pentru că de la miezul nopţii, toţi cetăţenii din aşa numitele ţări galbene, printre care se numără şi România, vor fi nevoiţi să prezinte două teste negative de COVID-19 pentru a intra pe teritoriul ungar.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Oficialii de la Budapesta cer tuturor celor care doresc să le treacă pragul şi să rămână în ţara vecină, să prezinte la frontieră două teste COVID-19 negative, făcute la 48 de ore distanţă unul faţă de celălalt, în ultimele cinci zile.

Altfel, oamenii vor intra în carantină pe teritoriul ungar.

Măsura se aplică cetăţenilor ce vin din ţările zonei galbene, unde este inclusă şi România, asta din cauza numărului mare de infectări din ultimele zile.

Măsurile impuse de autorităţile maghiare i-au împărţit pe români în două tabere.

Certificatele celor două teste de COVID-19 prezentate la graniţa cu Ungaria trebuie emise fie în engleză, fie în limba maghiară.

Măsurile vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00

Cetățenii care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziții:

- la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;

- în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Subiecte în articol: Vama Borș Ungaria
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM