Antena 3 CNN Actualitate O intersecţie plină de gropi din Bucureşti a fost asfaltată de drumari după o petiţie făcută de Cetăţeanul C. Zona devenise, de doi ani, un coşmar pentru zeci de mii de şoferi

O intersecţie plină de gropi din Bucureşti a fost asfaltată de drumari după o petiţie făcută de Cetăţeanul C. Zona devenise, de doi ani, un coşmar pentru zeci de mii de şoferi

Noi informații utile marca ”Cetățeanul C”. Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la calitatea drumurilor. Şi pe locul 120 din 137 în clasamentul mondial al calităţii şoselelor. Ne întrec doar state din lumea a treia ca Mauritania, Congo sau Yemen. Află cum poți sesiza craterele din asfalt pentru ca acestea să fie acoperite și mai ales cum îți poți recupera pagubele în cazul în care ai avut ghinionul să-ți strici mașina din cauza lor.

Cum sesizezi o groapă ce trebuie asfaltată

Alex Vîlvoi este inițiatorul unui proiect inedit - România Fără Gropi. A dezvoltat şi o aplicaţie prin care şoferii pot transmite petiţii către autorităţi, acolo unde observă o groapă în asfalt. Cetățeanul C. a încercat aplicația pentru a sesiza o groapă aflată pe una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Bucureşti - Splaiul Unirii cu Şoseaua de Centură, locul de legătură cu Autostrada Soarelui. 

Se accesează site-ul Romaniafaragropi.ro și se completează formularul RFG. Odată trimisă, petiția ajunge la Poliţia Rutieră. Ulterior, se face o notificare către administratorul drumului care ar trebui însoțită și de o amendă pentru problema din teren.

Nu este prima petiţie făcută pentru groapa sesizată de Cetățeanul C., însă lucrările de până acum au fost doar de mântuială şi, după fiecare ploaie, asfaltul a dispărut. De data aceasta, după o promisiune a lui Ovidiu Barbier, director adjunct la Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, groapa a fost astupată.

Cum își pot recupera banii românii care își strică mașinile în gropi

Dacă mașina ta suferă pagube serioase după ce ai trecut printr-o groapă tot ce trebuie să faci este să soliciți intervenția poliției pentru o constatare. În niciun caz nu trebuie să renunți dacă aceștia te refuză. Foarte utile sunt și pozele cu craterele din asfalt.

Dosarul astfel format se depune la administratorul drumului, împreună cu devizul de reparație al mașinii.

De cele mai multe ori, disputa ajunge pe masa judecătorilor şi durează între 6 luni şi poate doi ani până să vă recuperaţi banii. Şansele unui succes sunt destul de mari, spun avocaţii. Trebuie doar să aveţi răbdare, întrucât instanţele sunt supraaglomerate cu alte dosare.

Ai dat cu mașina într-o groapă? Vezi cum poți să îți recuperezi banii pe reparație

Subiecte în articol: Cetățeanul C
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!