Antena 3 CNN Actualitate Ajutor pentru bătrânii din România aflați în situații dificile. Unde pot apela pentru sprijin

Ajutor pentru bătrânii din România aflați în situații dificile. Unde pot apela pentru sprijin

Vârstnicii din România suferă de singurătate și de lipsa resurselor pentru un trai decent. Sunt concluziile la care au ajuns voluntarii de la Fundația Regală Margareta a României, care au primit peste 13 mii de apeluri telefonice anul trecut.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Peste jumătate dintre cei care au sunat să primească ajutor locuiesc singuri, la sat sau în orașele mici. S-au plâns în special că nu au informații, nu au acces la servicii specializate și au nevoie de sprijin material.

Nu e de mirare. 900.000 de pensionari în vârstă au avut pensia sub 1.000 de lei în 2021. Dacă aveți nevoie de sprijin sau dacă știți pe cineva care are nevoie de sprijin, folosiți telefonul vârstnicului 0800.460.001.

„Ne impresionează vârstnicii care nu se spun că nu au cu cine să stea de vorbă. Care ne spun că deși mâncare găsesc, o persoană cu care să vorbească este mai greu de găsit. Sunt vârstnici cu foarte multe probleme. Pe primul loc se află nevoia de informații utile.

În 2021, cea de-a doua nevoie a fost de sprijin financiar. Împreună cu donatorii și sponsorii le-am oferit tichete sociale, pachete cu alimente sau produse de igienă”, spune Roxana Molocea, coordonatorul programului Telefonul Vârstnicului de la Fundația Regală Margareta a României.

Numărul poate fi apelat de luni până vineri între 8.00 și 20.00, și sâmbătă între 8.00 și 16.00.

Subiecte în articol: batrani pensie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari