Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă în Tulcea. Turiști amenințați cu arma în Delta Dunării

Alertă în Tulcea. Turiști amenințați cu arma în Delta Dunării

Bărbatul acuzat că a amenințat un grup de turiști cu o armă de vânătoare, în localitatea Letea din Tulcea (în Deltă), a ajuns în fața magistraților, iar instanța de fond l-a condamnat la 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare. Dar decizia nu a fost definitivă, iar termenul la care se va judeca apelul a fost stabilit pentru data de 3.10.2019.

Nefericitul eveniment a avut loc în urmă cu câțiva ani, dar instanța de fond s-a pronunțat acum, în octombrie urmând a se judeca apelul. Mai exact, în august 2015, potrivit persoanelor vătămate din dosar, care se aflau în localitatea Letea în calitate de turiști, alături de copiii minori, in jurul orei 13.00, s-au întâlnit cu un bărbat care se afla într-o căruță și care i-a întrebat daca vor să facă o plimbare cu către Padurea Letea. 

Din declarațiile părților vătămate reiese faptul ca l-au întrebat cat i-ar costa călătoria, bărbatul spunându-le că îi costă 4 lei de persoana dus-întors. La întoarcere i-au dat acestuia suma de 24 lei, aferentă plimbării a 6 persoane, doar că localnicul a devenit recalcitrant, a început să se certe cu ei cerându-le suma de 240 lei, întrucat plimbarea ar fi costat 40 lei de persoană, suma cu care grupul lor nu a fost de acord, plecând la magazinul din localitate. În continuarea declarațiilor , persoanele audiate au menționat că, la un moment dat, au auzit două focuri de armă, cărora nu le-au dat importanță, scrie cancan.ro. 

Ajungând la locuința unde erau cazați, dupa alte 10 minute în fata porții a venit cu căruta localnicul supărat care le-a cerut diferența de bani și, primind iar un refuz , a început să-i jignească și să-i înjure. Dar a revenit la poarte curții unde ei se aflau și de această dată părea în stare avansată de ebrietate, cerându-le diferența de bani . Fiind refuzat și de această dată, a scos din caruță o armă de vânătoare care era montată, a introdus două cartușe în țevi, a armat-o și a început să le adreseze injurii, cuvinte jignitoare și vulgare precum și amenințări cu violența , după care a sprijinit arma pe gard, îndreptata cu țevile către întregul grup. Aceștia au fugit pe unde au apucat, iar una dintre persoane s-a dus la autorul faptei și i-a dat suma de 100 lei, comunicându-i că aceia sunt toți banii pe care îi au. 

A luat banii și a plecat de la fața locului, luând și arma cu el. Audiat în cauză, inculpatul a precizat că a avut niște neînțelegeri cu un grup de turiști, care "și-au bătut joc de el" întrucât au tăiat un zero din suma asupra căreia s-au înțeles, însă apoi nu-și mai aduce ce a făcut pentru că a băut de supărare. Menționăm că bărbatul avea permis de port armă, fiind vânător. Acum urmează apelul

Subiecte în articol: Tulcea turisti arma Delta Dunarii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile