Antena 3 CNN Actualitate Alexandria sărbătoreşte inteligent, în stilul tinerilor, 163 de ani de la Mica Unire | #Unirea e aici!

Alexandria sărbătoreşte inteligent, în stilul tinerilor, 163 de ani de la Mica Unire | #Unirea e aici!

În cel mai nou centru multifuncţional pentru tineri din oraş surprizele oferite de Primăria Alexandria continuă. Pe 24 ianuarie, tinerii din judeţul Teleorman şi locuitorii oraşului sunt invitaţii să participe la activităţile de sărbătoare.

de Alin Tarnovschi    |   

Lecții multimedia de istorie pentru elevi, holograma lui Alexandru Ioan Cuza, un studio TV realizat special pentru elevii din Alexandia care vor prezenta jurnale de știri Antena 3 România Inteligentă în regim de Breaking News, conferinţă susţinută de dr. Bogdan Cuza şi moderată de Adrian Ursu, dialoguri istorice cu Dan Puric, dar şi un spectacol de lasere şi lumini, toate aceste activităţi vor marca una dintre cele mai importante zile de sărbătoare ale românilor: 24 ianuarie.

Evenimentul de Mica Unire, sub denumirea #Unirea e aici! se desfăşoară la Centrul Multifuncţional pentru Tineri din Alexandria.

În cadrul evenimentului, elevii şi invitaţii pot descoperi, pe durata întregii zile, lecţii multimedia de istorie, ecrane touchscreen cu quiz-uri şi premii, o hologramă a lui Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, pe un ecran smart elevii pot răspunde la 10 întrebări legate de Mica Unire şi pot câştiga mai multe premii.

Începând cu ora 15.00, în sala de conferinţe a Centrului Multifuncţional pentru Tineri din Alexandria va vorbi dr. Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Împreună cu Adrian Ursu, cei doi vor vorbi despre personalitatea domnitorului, dar şi despre Mica Unire.

Spectacolul de lasere şi lumini este programat pentru ora 18.00, iar de la 18.30, invitaţii vor avea parte de o altă surpriză în sala de conferinţe: Dan Puric va vorbi cu invitaţii despre Mica Unire şi personalităţile care au marcat România.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe Facebook Antena 3, începând cu ora 15.00.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor