Antena 3 CNN Externe Diaspora Alexandru Ene, fizician român de renume şi doctor în numerologie a murit la doar 38 de ani

Alexandru Ene, fizician român de renume şi doctor în numerologie a murit la doar 38 de ani

Alexandru Ene Splentter era originar din Bârlad şi avea doar 38 de ani, dar a murit brusc la ski, în urma unui accident stupid.

Acesta era un renumit fizician care a plecat din ţară de multă vreme şi s-a stabilit în Germania, unde îşi făcuse o familie şi un nume.

Alexandru Ene Splentter a murit brusc, într-un banal accident pe o pârtie de schi din Germania. Acesta era doctor în numerologie la Institutul Aeronautic German şi un fizician renumit, scrie spynews.ro.

Alexandru Ene Splentter a fost elev al Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, fiind olimpic național și internațional, aşa cum informează vaslui.robo-stiri.ro. Acesta a decedat la 38 de ani, într-un accident de schi şi a lăsat în urma sa doi copii și o soţie.

Alexandru Ene Splentter locuia la München de peste nouã ani.

Potrivit sursei citate Alexandru Ene Splentter a absolvit Magna Cum Laudae, iar între 1999 -2000 a avut o bursã de merit John Harvard, în 2001 s-a clasat printre primii cinci la un concurs de fizică şi a contribuit la clasarea echipei de la Harvard pe locul 3 între celelalte universitãţi de top americane.

De asemenea, potrivit vaslui.robo-stiri.ro, Alexandru Ene Splentter a activat un an ca vicepreşedinte al Societăţii Studenţilor Români de la Harvard şi s-a implicat ca cercetãtor în astronomie în echipa dr. Jay M. Pasachoff la Colegiul Williams si participã la o expediţie în România pentru eclipsa totalã de soare. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște