Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, anunţ care îi vizează pe toţi românii în plin val 6 COVID: "Acesta este elementul esenţial"

Alexandru Rafila, anunţ care îi vizează pe toţi românii în plin val 6 COVID: "Acesta este elementul esenţial"

Anunț de ultimă oră al autorităţilor! Masca de protecţie ar putea fi impusă din septembrie, chiar înainte ca elevii să înceapă şcoala. Iată ce spune ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

de Claudia Popovici    |   

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 5.202 cazuri de COVID-19, iar 12 persoane au decedat din cauza bolii în ultimele 24 de ore, anunță, luni, Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă din septembrie ne putem aștepta la o creştere a numărului de cazuri, dar şi la mai multe restricții, mai ales că vor începe şi școlile, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus.

"Un număr mai mare da, dar nu ştiu dacă un număr mult mai mare. Eu cred că la jumătatea lunii august vom intra în faza de stabilizare a numărului de cazuri.

Pe de altă parte orice activitate care implică mai multă mobilitate, aglomeraţie în mijloacele de transport depinde foarte mult dacă în septembrie, când începe şcoala, folosim masca, mai ales că se mai şi răcorește în mijloacele de transport în comun. 

Eu cred că asta este elementul esențial pentru ținerea sub control a pandemiei", a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. 

Alexandru Rafila, clarificări despre valul 7 COVID la sfârșitul anului

Întrebat dacă există posibilitatea apariției unui val 7 la finalul anului, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că în principiu acest lucru este posibil, dar nu trebuie speriată populația, ci mai degrabă autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a fi cât mai puține victime.

”E posibil și un val 7, dar nu are rost să speriem lumea. Trebuie să fim echilibrați. Cel mai important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține.”

Acesta a mai spus că a crescut consumul de antivirale foarte mult, dar deja de 2 săptămâni au fost contactați producătorii astfel încât să fie refacem rapid stocurile și oamenii să aibă acces la antivirale.

"Dar antiviralele sunt medicamente cu un anume grad de toxicitate, care nu trebuie ignorat, trebuie administrate doar atunci când e necesar, nu la cererea pacientului, ci la indicația medicului, care la formele medii, care au comorbidități, previne exacerbarea simptomatologiei bolii de bază sau a infecției cu noul coronavirus”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!