Antena 3 CNN Actualitate O femeie, amendată pentru protestele față de corupția din sistemul sanitar

O femeie, amendată pentru protestele față de corupția din sistemul sanitar

Câteva sute de oameni au protestat la începutul lunii mai față de corupția din sistemul sanitar și au comemorat victimele ucise de bacterii, în spitale.

Carmen Uscatu, cea care a creat pe Facebook evenimentul care anunța manifestația, a primit două amenzi care însumează 3.500 de lei. Carmen Uscatu, președintele Asociatiei "Daruieste viață", a primit o amenda de 1.000 de lei și o alta de 2.500 de lei.

În direct la Antena 3, Carmen Uscatu a declarat că va contesta amenzile. „Vom contesta în instanță aceste procese verbale cu amenzile pentru că se atentează la dreptul de exprimare. A fost o comemoarea organizată pentru oamenii din Colectiv, pentru tinerii din Colectiv și pentru toți cei care au murit în spitale de-a lungul timpului din cauza infecțiilor nosocomiale”, s spus Carmen Uscatu.

In procesele verbale postate de aceasta pe Facebook se arata ca amenda de 1.000 de lei vizeaza manifestantia din 6 mai si a fost acordata pentru ca "a organizat o adunare publica nedeclarata si neinregistrata, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situatia din spitalele din Romania, iar, pe timpul desfasurarii acesteia, a condus activitatile participantilor, dirijand actiunile si scandarile acestora. De asemenea, pe toata durata desfasurarii a transmis celorlalti participanti mesaje de organizare a unor noi adunari publice, in zilele urmatoare".

In ceea ce priveste amenda de 2.500 de lei, aceasta a fost acordata pentru ca Uscatu "a organizat o adunare publica nedeclarata si neinregistrata, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situatia din spitalele din Romania, iar, pe timpul desfasurarii acesteia a condus activitatile participantilor, dirijand actiunile si scandarile acestora. De asemenea, pe toata durata desfasurarii, a lansat invitatii pentru alte actiuni derulate in acelasi scop".

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM