Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenzi de circa 6.000 de lei pentru o româncă, după ce câinii ei Amstaff au atacat cățelul unui vecin

Amenzi de circa 6.000 de lei pentru o româncă, după ce câinii ei Amstaff au atacat cățelul unui vecin

O orădeancă, proprietară a trei câini din rasa Amstaff, a fost sancţionată cu o amenzi usturătoare de Poliţia Locală şi de Poliţia pentru Protecţia Animalelor, după ce patrupezii au scăpat în stradă şi au atacat căţelul unui vecin.

de Georgiana Adam    |   

Incidentul a fost semnalat duminică prin 112 şi a fost redirecţionat spre dispeceratul lor. 

"Cei trei câini au ajuns în stradă din vina proprietarei şi au atacat un alt căţel, care a suferit răni grave, dar a scăpat cu viaţă", a explicat şeful Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Proprietara câinilor a fost identificată cu ajutorul Poliţiei pentru Protecţia Animalelor. 

"Aceasta şi-a recuperat patrupezii. Noi (Poliția Locală - n.r.) i-am aplicat o sancţiune cu o amendă de 300 de lei, pentru "lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri", a mai spus Milian.

În plus, amenzi mai consistente, în sumă totală de 5.500 lei, i-au fost date femeii de Poliţia pentru Protecţia Animalelor, după cum a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa. 

"Orădeanca a fost sancţionată pentru neprevenirea atacului canin, deoarece nu s-a îngrijit ca animalele ei să nu iasă în stradă. 

Totodată, s-a aplicat o amendă pentru că unul din câini nu era microcipat, o sancţiune a fost pentru că niciunul dintre patrupezi nu era vaccinat şi nici nu i-a declarat la Poliţie, procedură obligatorie pentru câinii periculoşi", a declarat Fărcuţa, potrivit ebihoreanul.ro.

Sursa: Poliţia Locală Oradea

Subiecte în articol: amenzi Amstaff
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are