Antena 3 CNN Actualitate Apelul disperat al actriței Aimee Iacobescu: „Domnule Caramitru, nu vreau să mor, așa cum mă condamnați!”

Apelul disperat al actriței Aimee Iacobescu: „Domnule Caramitru, nu vreau să mor, așa cum mă condamnați!”

Disperată că președintele UNITER, Ion Caramitru, nu își respectă promisiunea și indemnizațiile de merit sunt alocate unor personalități de 60 de ani, Aimee Iacobescu solicită, cu lacrimi în ochi, un răspuns. Aimee Iacobescu ne-a prezentat din dosarul depus la UNITER o scrisoare semnată de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precum și diploma sa de absolvire, unde are media generală 10, scrie Ziarul Ring.

Aimee Iacobescu are o carieră de 45 de ani pe scena Teatrului Național București și pe platourile de filmare, iar la 70 de ani trăiește o dramă. Diagnosticată cu cancer, Aimee Iacobescu plătește lunar pentru tratamentul parțial compensat/gratuit peste 3.000 de lei, respectiv toată pensia și indemnizația destinată actorilor. Singura ei speranță de a se descurca decent este indemnizația de merit viageră, în valoare netă de 3.500 de lei, drept pe care l-a solicitat UNITER de acum doi ani și jumătate.

Dacă va primi această indemnizație de merit, Aimee Iacobescu nu va mai primi indemnizația destinată actorilor (50% din pensie, respectiv 1.000 de lei). Astfel, veniturile actriței ar ajunge de la 3.000 de lei în prezent la 5.500 de lei (2.000 de lei pensie + 3.500 indemnizație de merit). Indemnizațiile de merit provin exclusiv din bugetul de stat.

Comparativ, Ion Caramitru cumulează lunar din pensie, salariu, drepturi de autor și alte colaborări aproape 5.200 de euro (23.168 de lei, din care pensia este 2.599 de lei), potrivit propriei declarații de avere.

Mai mult, AICI

Subiecte în articol: Aimée Iacobescu Ion Caramitru apel
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs