Antena 3 CNN Externe 22.000 de jihadişti au fost ucişi de coaliţia anti-SI

22.000 de jihadişti au fost ucişi de coaliţia anti-SI

Aproximativ 22.000 de jihadişti au fost ucişi de coaliţia condusă de Statele Unite contra grupării Statul Islamic (SI) din vara anului 2014, a declarat joi ministrul francez al apărării, informează AFP, citată de Agerpres.

'Există o cifră pe care o dă coaliţia... Aceasta este de 22.000 de morţi de la începutul operaţiunilor' în Irak şi Siria, a afirmat Jean-Yves Le Drian la canalul de ştiri France24, notând că acest bilanţ este 'probabil aproximativ'.

Dintre aceştia, circa o mie de jihadişti au fost ucişi în raiduri ale armatei franceze, care realizează între 5 şi 15% din loviturile aeriene ale coaliţiei în funcţie de numărul de avioane angajate, potrivit anturajului ministrului.

Le Drian a estimat de asemenea la 35.000 numărul de combatanţi ai SI, dintre care cel puţin 12.000 de străini.

'Nu mai are loc o ofensivă mai mare a Daesh (acronim al SI în limba arabă) de ceva timp', care se află 'într-o situaţie de mare fragilitate... dar trebuie să rămânem foarte prudenţi', a adăugat Le Drian.

Lansate în vara anului 2014, loviturile coaliţiei s-au intensificat după atentatele de la Paris din noiembrie, în special asupra siturilor de producţie de petrol, al cărui trafic reprezintă una dintre principalele surse de venit pentru SI.

Subiecte în articol: conflict Siria SI ISIS jihadisti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România