Antena 3 CNN Externe Atacuri în serie în SUA, la adresa polițiștilor. Mai multe victime

Atacuri în serie în SUA, la adresa polițiștilor. Mai multe victime

Un poliţist a fost împuşcat mortal şi alţi trei au fost răniţi într-o serie de incidente duminică în patru oraşe din Statele Unite, confruntate cu o agravare a incidentelor violente cu conotaţie rasială în care sunt vizate forţele de ordine, relatează AFP, citează Agerpres.ro.

Nicio legătură directă nu a fost stabilită între cele patru incidente armate care au avut loc la San Antonio (Texas), Sanibel (Florida) şi în oraşele Saint Louis şi Gladstone din Missouri. 

La San Antonio, poliţia căuta un suspect care a fugit după ce a deschis focul asupra inspectorului Benjamin Marconi, 50 de ani, un veteran al poliţiei. Bărbatul a tras de două ori în poliţistul aflat în trafic şi care oprise la semafor în faţa sediului poliţiei şi l-a ucis pe loc. 

Poliţia a oferit o recompensă de 10.000 de dolari pentru orice informaţie care să conducă la arestarea suspectului, un bărbat de culoare purtând un sweatshirt cu glugă. 

În Sanibel, o insulă aflată în largul coastei Floridei, un poliţist a fost rănit în timpul unui control rutier de rutină. Un bărbat a tras în direcţia lui după ce poliţistul a oprit un alt conducător auto. 

În Saint Louis, un bărbat a tras asupra unui poliţist aflat într-o maşină de poliţie blocată în trafic, înainte de a fi împuşcat mortal într-un schimb de focuri cu poliţia. 

Potrivit şefului poliţiei Sam Dotson, atacatorul de culoare era suspectat de o serie de furturi în acest sector în ultimele zile şi ar putea fi de asemenea responsabil pentru o omucidere. 

În vestul statului Missouri, un alt ofiţer a fost rănit la Gladstone, potrivit poliţiei. 

Această serie de tiruri intervine la mai puţin de cinci luni de la atacul armat din Dallas, Texas, când un trăgător izolat a vrut să răzbune moartea unor negri ucişi de forţele de ordine şi a omorât cinci poliţişti pe 7 iulie.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște