Antena 3 CNN Actualitate Aveţi centrală termică de apartament? Iată cum puteţi plăti mai puțin la factura de întreţinere

Aveţi centrală termică de apartament? Iată cum puteţi plăti mai puțin la factura de întreţinere

de S.T.    |   

Verificările tehnice periodice (VTP), folosirea corectă a echipamentelor şi reviziile centralei termice din locuință asigură un randament ridicat și duc la un consum și o factură mai reduse la încălzire, scrie obiectiv.info.

Pe lângă acestea, există câteva măsuri simple ce pot ajuta la reducerea costurilor pentru încălzirea locuinţei atunci când este folosită o centrală termică. 

Printre acestea se numără verificarea ca radiatoarele să nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de căldură şi izolarea geamurilor, uşilor şi chiar a pereţilor, acestea fiind sursa celor mai mari pierderi de căldură din locuinţă. 

De asemenea, menţinerea unei temperaturi constante în camere, în jurul valorii de 21 grade C, este importantă, alături de folosirea de dispozitive de reglare (crono-termostate) ce pot aduce economii considerabile prin programarea funcţionării centralei termice.

 

Subiecte în articol: centrala factura intretinere
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate