Antena 3 CNN Actualitate Avion de luptă dat dispărut în Alpii Elvețieni

Avion de luptă dat dispărut în Alpii Elvețieni

Un avion de luptă al forţelor aeriene elveţiene care survola Alpii în centrul Elveţiei este dat dispărut de luni după-amiază, a anunţat Ministerul Apărării, citat de AFP.

"Au fost declanşate imediat operaţiuni de căutare. Soarta pilotului este în prezent necunoscută", a adăugat ministerul într-un comunicat.

Avionul "F/A-18 C cu un singur loc al Forţelor aeriene elveţiene este dat dispărut de la ora 16.30, luni după-amiază, în regiunea Susten", a mai precizat sursa citată.

În iunie, două avioane de vânătoare elveţiene de tipul Tiger F-5E au intrat în coliziune în timpul unui antrenament în Olanda şi unul dintre aceste aparate de zbor a luat foc şi s-a prăbuşit. Pilotul a reuşit însă să se ejecteze la timp.

În 2013, un avion F/A-18 cu două locuri al armatei elveţiene s-a lovit de versantul unui munte în centrul Elveţiei, provocând moartea pilotului său şi a pasagerului.

Un alt avion al forţelor aeriene elveţiene s-a prăbuşit la Crans-Montana, în sudul Confederaţiei Elveţiene, în 1988. Cei doi piloţi aflaţi atunci la bord şi-au pierdut viaţa.

Subiecte în articol: avion de lupta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic