Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în scandalul deținuților torturați de la Rahova

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în scandalul deținuților torturați de la Rahova

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul gardienilor de la Penitenciarul Rahova, care ar fi torturat deținuți, anunță un comunicat de presă al instituției.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează, prin Domeniul pentru prevenirea torturii în locurile de detenție și Domeniul armată, poliție, justiție, penitenciare, o anchetă în cazul gardienilor de la Penitenciarul Spital București Rahova, care ar fi maltrat deținuți. Sesizarea din oficiu și anchetă vizează posibilă încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății", se arată într-un comunicat. 

Potrivit stirileprotv.ro, avocatul Poporului amintește că zilele trecute televiziunile au difuzat mai multe reportaje în care au prezentat situația a 4 persoane private de libertate, care în cursul anilor 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 au fost supuse la rele tratamente de către angajați ai Penitenciarului Spital București Rahova.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Zeci de magistrați au picat testul psihologic