Antena 3 CNN Economic Bani de la Guvern pentru primăriile care nu pot acoperi plata salariilor și alte cheltuieli. Ce sumă a fost alocată din Fondul de rezervă

Bani de la Guvern pentru primăriile care nu pot acoperi plata salariilor și alte cheltuieli. Ce sumă a fost alocată din Fondul de rezervă

Executivul a alocat, joi, bani din Fondul de rezervă bugetară pentru mai multe primării care se confruntă cu dificultăți în plata salariilor, cheltuielilor pentru protecția copilului și asistență socială, precum și a facturilor restante.

de Mia Lungu    |   

Executivul a aprobat alocarea sumei de 16,7 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, bugetelor locale al unor unități administrativ-teritoriale.

Beneficiari ai acestor fonduri alocate sunt 22 de unități administrativ-teritoriale din 17 județe (2 municipii, 1 oraș, 19 comune) care se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește asigurarea surselor de finanțare a cheltuielilor curente și de capital.

"Pe fondul creșterii prețurilor la utilități și la materiale, autoritățile administrației publice locale sunt în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate (salarii, cheltuielile pentru protecția copilului și asistență socială, plata unor facturi restante, etc.), a serviciilor publice din subordine, cofinanțarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă sau cu finanțare din programe naționale aflate în implementare, precum și plata unor cheltuieli stabilite prin hotărâri judecătorești”, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Ajutor de 1.900 de euro pentru românii care stau la casă: Care sunt condițiile pentru a primi banii

Subiecte în articol: bani salarii cheltuieli guvern primarii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania