Antena 3 CNN Externe Biserica Ortodoxă a Georgiei, zguduită de un scandal, după arestarea unui diacon care plănuia să-l asasineze pe patriarh

Biserica Ortodoxă a Georgiei, zguduită de un scandal, după arestarea unui diacon care plănuia să-l asasineze pe patriarh

Biserica Ortodoxă a Georgiei este zguduită în ultimele zile de un uriaş scandal, după ce procurorii au arestat şi inculpat un diacon care plănuia să călătorească în Germania pentru a-l asasina pe patriarhul Ilia al II-lea (84 de ani). De asemenea, autorităţile au descoperit inclusiv fiole de cianură în bagajele diaconului Giorgi Mamaladze, transmite The Guardian, potrivit News.ro.

Procurorul General, Irakli Şotadze, a declarat că Mamaladze conduce departamentul de proprietăţi ai Bisericii Ortodoxe din Georgia. Potrivit primelor informaţii, diaconul a fost arestat pe aeroportul din Tbilisi, în timp ce se pregătea să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Germania.

Mamaladze urma să se întâlnescă în Germania cu patriarhul Ilia al II-lea, care se recuperează după o operaţie de îndepărtare a vezicii biliare într-un spital din Berlin.

Autorităţile au descoperit mai multe fiole de cianură în bagajele diaconului, în timp ce în locuinţa sa au fost găsite arme de foc.

Detalii pe news.ro

Subiecte în articol: Georgia scandal Biserica ortodoxa asasinat
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș