Antena 3 CNN High Tech Bitcoin se prăbușește | Proprietarii de cripto pierd sute de miliarde

Bitcoin se prăbușește | Proprietarii de cripto pierd sute de miliarde

O prăbușire deja dramatică pe piețele cripto a devenit și mai drastică, bitcoin și alte monede digitale pierzând sute de miliarde de dolari din valoare.

de Alexandra Ionescu    |   

Bitcoin a scăzut cu 16,8% în ultima săptămână. Alte monede au înregistrat pierderi și mai dramatice: Ethereum a scăzut cu 25%.

Aceasta este cel mai prost început de an pentru bitcoin din istorie. După ce a atins un record de aproape 68.000 USD în noiembrie, acum valorează sub 36.000 USD.

Prețul Bitcoin a avut deja un impact major în noaptea de joi spre vineri, când a scăzut de la aproximativ 43.000 USD la aproximativ 38.500 USD. Dar această scădere a continuat și sâmbătă dimineața, ducând-o la un minim de 35.140 USD.

Oricine a cumpărat bitcoin la începutul anului a văzut că acesta a pierdut mai mult de 23% din valoare, în doar trei săptămâni.

Susținătorii au sperat în ultimele zile că nivelul de 40.000 de dolari va fi o barieră psihologică importantă și că prețul s-ar putea stabiliza peste acest nivel. În schimb, a scăzut mult sub aceasta și a continuat să se tranzacționeze în jos.

Scăderea recentă înseamnă, de asemenea, că prețul riscă să scadă pe parcursul anului, potrivit The Independent.

Subiecte în articol: bitcoin criptomonede prabusire ethereum
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!